Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Kdo ovládne Olomouc? Sigma se hecuje s Morou! Rozhodne dnešní utkání

To napětí by se dalo krájet. Street Fest dokázal nemožné, na jednom plácku si to dnes v exhibičním utkání rozdají dva nejskvělejší týmy sportovní Olomouce: fotbalisté SK Sigma Olomouc a hokejisté HC Olomouc.

Týdenní festival pouliční zábavy pořádaný Galerií Šantovka  kromě street artu, koncertů a dobrého jídla přinese i historickou událost – souboj olomouckých sportovních titánů. Jak to celé začalo? Šantovka ve spolupráci s oběma kluby připravila program pro školy a veřejnost, kterým se snaží rozpohybovat Olomouc po náročném období lockdownu. Od středy do pátku plácek ve Funparku ožije sportováním dětí včetně utkání školních týmu v populárních sportech. Od počátku pořadatelé plánovali také exhibici, v níž proti sobě stanou veteráni a hráčské legendy z HC Olomouc a SK Sigma. Aby nebyl nikdo ve výhodě, sehrají spolu utkání jak ve fotbale, tak i v hokeji.

Pánové v nejlepších letech však exhibici jako kluboví srdcaři vzali velmi vážně. Kohouti během nedělního ligového utkání před 5 tisíci fanoušky sebevědomě na dálku soupeři vzkázali, že Sigmu porazí. Reakce na sebe nenechala dlouho čekat, příprava na „mač desetiletí“ přerostla v gentlemanský “trash talk“. Hned druhý den na výzvu odpověděl video zdravicí David Rozehnal, hozenou rukavici zvedl a slíbil vítězství svého klubu. A to jak v hokeji, tak i ve fotbale. Čeká nás proto opravdová bitva, jejíž vítěz se stane nekorunovaným vládcem sportu v Olomouci.

Zápas proběhne už dnes v 17:00 ve FunParku Šantovka. Můžete těšit na populární hvězdy obou klubů. Za Sigmu nastoupí např. David Rozehnal, Marek Heinz, Tomáš Janotka, Michal Kovář či Martin Kotůlek. Kohouti vysílají do boje třeba trenéra Jana Tomajka, Richarda Brančíka a trenéra brankářů Martina Faltera.

„Všichni jsme začínali se sportem na nějakém tom malém betonovém plácku. Bude to pro mě nostalgie, protože sám jsem na naší vesnici jako malý začínal s fotbalem podobně. Je skvělé takto symbolicky podpořit zdravý pohyb dětí. Už se moc těším na to malé hřiště a na tu atmosféru,“ zavzpomínal David Rozehnal, který se stal jednou z tváří propagační kampaně Street Festu.

Nechť tedy bitva titánů začne! Přijdete fandit? Taková příležitost se hned tak nevidí!

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Street fest, exhibice, Šantovka, Olomouc, SK Sigma Olomouc, HC Olomouc, fotbal, David Rozehnal, sport, Marek Heinz, Martin Kotůlek, Jan Tomajko, Michal Kovář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdo ovládne Olomouc? Sigma se hecuje s Morou! Rozhodne dnešní utkání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.