Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Místo písku štěrk. Přerov nechá opravit kritizované pěšiny v Michalově

Pískové cesty v historickém přerovském parku Michalov projdou opravou. Často rozmáčené stezky dostanou nový štěrkový povrch a drenáž. Radnice investuje do rekonstrukce 2,5 milionu korun, práce budou probíhat ve více etapách i v příštím roce.

Výměna povrchu parkových stezek omezí po několik týdnů vstup do okolí stavebních prací. Pískové cesty v parku jsou dlouhodobě kritizovány, kvůli dešti jsou totiž často rozmáčené. Rozsáhlou úpravu odložily technické služby až na říjen i kvůli svatbám. Michalov si páry s oblibou vybírají jako místo pro uzavření sňatku, sezona svateb s nástupem podzimu utichá.

"Plánovaná oprava pískových cest v Michalově začne v pondělí 4. října. Bude zahrnovat výměnu povrchu 3300 metrů čtverečních pěšin v okolí takzvané květnice za povrch z drceného kameniva. Součástí akce je i vybudování 150 metrů vsakovací drenáže po obvodu této plochy. Opravu budou provádět Technické služby města Přerova ve spolupráci s odbornou firmou," uvedla mluvčí radnice Lenka Chalupová.

Rozsáhlá oprava pěšin se neobejde bez omezení vstupu návštěvníků. "Od 4. října do 7. listopadu, kdy budou probíhat hlavní stavební práce, bude zakázán vstup do okolí opravované plochy u květnice," upozornil jednatel technických služeb Bohumír Střelec.

Návštěvníci navíc budou muset dbát zvýšené opatrnosti u vstupu z Máchovy ulice, kde se bude navážet materiál a budou tam stavební stroje. "Práce mají být ukončeny v listopadu, ale už v příštím roce se bude ve výměně pískových cest opět pokračovat. Tak, aby nejpozději do závěru roku 2023 byla centrální část pískových cest opravena," doplnila mluvčí Chalupová.

Přerovu se ulevilo. V Předmostí se konečně otevřela důležitá kruhová křižovatka

Řidiči z Přerova si po měsících trápení konečně oddychli. Silničáři dnes otevřeli kruhovou křižovatku v Předmostí, která pohodlně propojuje centrum s frekventovanou výpadovkou na Olomouc. Stavba stála 433 milionů korun.

Mlatové pěšinky v městském parku Michalov byly vybudovány na přelomu tisíciletí, aby byl zachován historický ráz parku, často však byly důvodem zákazu vstupu do této rekreační zóny města. Po dešti či sněžení totiž zůstaly tak rozmáčené, že byl park neprůchodný. Před dvěma lety se vedení města rozhodlo nechat opravit alespoň část trasy u vstupu.

Firma se zaměřením na zahradní architekturu na zkušebních 28 metrech položila povrch s minerálním materiálem, který má ideální složení pro parkové a zahradní cesty. Obdobně bude vypadat i nadcházející rekonstrukce.

V Michalově už letos proběhla rekonstrukce závlahového systému a vysazení částí nového trávníku. Také do těchto míst je podle zástupců Technických služeb zakázaný vstup.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky oprava, rekonstrukce, park, stavba, květiny, příroda, Přerov, svatba, Lenka Chalupová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo písku štěrk. Přerov nechá opravit kritizované pěšiny v Michalově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.