Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Prostějovské muzeum hledá šéfa hvězdárny, historika a mluvčí. Ředitelka slibuje restart

Prostějovská hvězdárna, jediné zařízení svého druhu v Olomouckém kraji, hledá nového šéfa. Zdejší muzeum, pod kterou hvězdárna patří, navíc shání historika a mluvčí. Ředitelka muzea slibuje restart celé instituce, která v minulých letech procházela krizí.

"V prostějovském muzeu hledají posily na pozice historika, vedoucího hvězdárny a tiskového mluvčího," potvrdil radní pro kulturu a památkovou péči Olomouckého kraje Jan Žůrek (Spojenci).

Prostějovské muzeum v posledních letech vystřídalo několik ředitelů, kteří celou instituci přivedli do hluboké krize. Letos začátkem léta kraj jmenoval novou ředitelku Veroniku Hrbáčkovou, která slibuje restart celé instituce.

"Vedoucí hvězdárny odešel ještě za minulé paní ředitelky. Hledáme nového vedoucího, protože hvězdárna ho nutně potřebuje. Místo historika je volné od podzimu loňského roku, kdy ve výběrovém řízení byl sice uchazeč vybrán, ale nakonec nenastoupil a místo zůstalo nadále neobsazené," vysvětlila ředitelka.

Odchod tiskové mluvčí ji mrzí. "Tisková mluvčí dostala jinou nabídku, kterou chtěla využít. Nastartovali jsme ovšem dobrou spolupráci mimo jiné například na akcích v Červeném domku Petra Bezruče, a v tom chceme i na dálku pokračovat. Situaci v muzeu chci nyní hlavně uklidnit, stabilizovat, profesionalizovat a udělat nový start celé instituce," slibuje ředitelka.

Bývalou ředitelku muzea krajští radní odvolali v únoru letošního roku, předtím museli odvolat i předchozího ředitele. 

Prostějovské muzeum spravuje galerii Špalíček, hvězdárnu a památník Petra Bezruče v Kostelci na Hané na Prostějovsku. Pracuje v něm okolo třiceti zaměstnanců.

Prostějovské muzeum má novou ředitelku. Funkce se ujala etnografka Hrbáčková

Prostějovské muzeum má nové vedení. Ředitelkou se stala Veronika Hrbáčková, která přichází z Vlastivědného muzea v Olomouci, kde jako kurátorka mimo jiné spravovala fond Etnografie. Hrbáčková zvítězila ve výběrovém řízení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Muzeum a galerie v Prostějově

Štítky hvězdárna, krize, restart, vedoucí, historik, Muzeum a galerie v Prostějově, Prostějov, muzeum, Olomoucký kraj, tiskový mluvčí, Jan Žůrek, Petr Bezruč, Památník Petra Bezruče, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovské muzeum hledá šéfa hvězdárny, historika a mluvčí. Ředitelka slibuje restart  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.