Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Druhé kolo dražby. Univerzita se stáhla z jednání o Hanácká kasárna

Hledání zájemce o obrovský objekt Hanáckých kasáren nedaleko centra Olomouce pokračuje. Zájem projevila po prvním kole aukce Univerzita Palackého, jednání s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) však výsledek nepřineslo. Státní instituce tak vyhlásí další kolo dražby.

Po prvním kole výběrového řízení na nového majitele se hovořilo o variantě přebudování rozsáhlého objektu pro potřeby Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého. Vysoká škola se ale do další fáze vyjednávaní nyní nepustila. „Univerzita Palackého v Olomouci v této chvíli nebude iniciovat jednání, která by směřovala k nabytí vlastnického práva k objektu Kasáren Hanáckého pluku. Vedli jsme v tomto ohledu intenzivní jednání na půdě UP, nicméně časový prostor, který máme k dispozici, nám neumožňuje realizovat kroky potřebné k objektivnímu posouzení a rozhodnutí v této věci,“ informoval mluvčí Univerzity Egon Havrlant.

Znovu tak proběhne elektronická aukce, minimální cena činí stejně jako v prvním kole výběrového řízení 262 milionů korun. „Určitě nám jako instituci leží na srdci budoucnost takto významného stavby v centru města a v blízkosti univerzitních budov, další vývoj situace kolem kasáren budeme i nadále sledovat zejména s ohledem na další využití komplexu,“ podotkl Havrlant.

„Jedná se o jedinečnou investiční příležitost na území Moravy a aktuálně také nabídku s nejvyšší minimální vyhlašovanou cenou, která je zveřejněna na našich webových stránkách. Věřím, že z aukce vzejde nový majitel, který dokáže Hanáckým kasárnám vdechnout nový život,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Elektronická aukce Hanáckých kasáren bude zahájena 2. listopadu v 10 hodin a potrvá do 3. listopadu do 10 hodin. Zájemci musí před začátkem aukce složit kauci ve výši 27 milionů korun. Aby aukce přinesla vítěze, musí v ní zájemci učinit alespoň jeden příhoz. První příhoz musí být nejméně ve výši minimální vyhlašované ceny, tedy 262 milionů korun. Další příhozy musí částku navýšit minimálně o 100 tisíc korun.

Výjimečný historický areál Hanáckých kasáren v centru Olomouce byl vybudován v polovině 19. století. Památkově chráněný objekt, který tvoří čtyřkřídlá budova, převzal ÚZSVM na základě usnesení vlády v roce 2017 od Ministerstva obrany. Vláda pak v minulém roce schválila jeho prodej.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Štítky Nemovitost, budova, Hanácká kasárna, aukce, Univerzita Palackého, dražba, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Univerzita Palackého v Olomouci, Olomouc, Fakulta zdravotnických věd Univerzity Palackého, Kasárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhé kolo dražby. Univerzita se stáhla z jednání o Hanácká kasárna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.