Počasí dnes28 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

O dušičkové a vánoční trhy na městské tržnici Olomoučané nakonec podle všeho nepřijdou

Obyvatelé Olomouce se nemusí obávat, že by přišli o oblíbené dušičkové nebo vánoční trhy na městské tržnici. Ačkoliv smlouva s provozovatelem končí, město jedná o dodatku, který by provoz zajistil až do ledna příštího roku. Radnice zároveň zahájila hledání nového strategického nájemce tržnice.

"Rada města schválila záměr dodatkem prodloužit smlouvu s provozovatelem do konce ledna roku 2022. Bavili jsme se nejen o Dušičkách, ale mají tam být i vánoční trhy. Zároveň to provozovateli dá dostatečný prostor připravit odstraňování stánků, mobiliáře a podobně, když by tyto práce mohly provoz trhů narušit. Výsledek koncesního řízení na nového provozovatele stejně nebude dřív než v únoru příštího roku," potvrdil náměstek primátora Olomouce Matouš Pelikán (KUD-ČSL).

Současným nájemcem městské tržnice v Olomouci je společnost developera Richarda Morávka z olomoucké Šantovky. Nájemní smlouva však končí. 

"Dodatek ke smlouvě musí ještě schválit rada města, ale předpokládám, že to projde. Na radě jsme debatovali akorát o výši nájemného. Pokud se má stávající smlouva nějakým způsobem prodlužovat, aby doběhla letošní sezóna, provozovatel navrhl termín právě do konce ledna, kdy to pro trhy má nějaký smysl," vysvětlil náměstek primátora.

Dušičkové a vánoční trhy bývají pro trhovce jedním z vrcholů sezony. 

Město hledá strategického investora

Olomoucká radnice nyní pro tržnici hledá strategického investora, který by ji provozoval dalších až pětadvacet let. Investice do zanedbaného areálu se může vyšplhat ke dvaceti milionům korun.

S některými zájemci o pronájem již město zahájilo předběžné konzultace. Ve hře jsou například vlivný olomoucký podnikatel Richard Benýšek z ODS nebo právě developer Morávek.

Možnosti předběžných koncesních rozhovorů využili celkem tři zájemci, do soutěže se však může přihlásit kdokoliv další.

V Olomouci začala bitva o pronájem tržnice. Vítěz může získat strategickou plochu na čtvrt století

V Olomouci začala bitva o pronájem oblíbené a vyhledávané tržnice, na které pravidelně nakupují tisíce lidí. Současný provozovatel skončí ještě letos a radnice hledá strategického investora, který by tržnici provozoval dalších až pětadvacet let....

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drahomíra Schneiderová

Štítky tržnice, trhy, Dušičky, Vánoce, smlouva, dodatek, Richard Morávek, Olomouc, vánoční trhy, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O dušičkové a vánoční trhy na městské tržnici Olomoučané nakonec podle všeho nepřijdou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.