Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Prostějov chce upravit Pivovarský rybníček. Teď se tam scházejí bezdomovci

Prostějovská radnice investuje zhruba 12 milionů korun do úprav Pivovarského rybníčku v místní části Vrahovice, který díky tomu poskytne obyvatelům místo pro odpočinek a relaxaci. Nyní se tam scházejí bezdomovci. Rada města už schválila zadání veřejné zakázky.

"V rámci revitalizace vodní nádrže bude opraven výtok nádrže, včetně výpustného zařízení. Bude zde třeba odtěžit sediment z celé plochy nádrže a obnovit opevnění břehů rovnaninou z lomového kamene," uvedl primátor Prostějova František Jura (ANO). Odborníci odhadli, že ze dna bude nutné odebrat 3800 metrů krychlových sedimentu.

Stavebníci vytvoří i brouzdaliště se zpevněným dnem a nášlapnými kameny vystupujícími nad vodní hladinu. "Přístup k mělké zóně bude umožněn po betonových schodech. Zóna bude zarostlá rostlinným společenstvím, které poslouží jako náhradní stanoviště pro vodní živočichy," uvedl Jura.

Po revitalizaci Pivovarského rybníčku bude možné jeho částečné vypuštění při plánované údržbě. Upraveno bude i okolí vodní plochy. "K dispozici bude nový mobiliář, a to jak nové lavičky, tak pochopitelně i odpadkové koše. Pevně věřím, že se toto místo změní tak, aby zde lidé mohli trávit volný čas," řekla primátorova náměstkyně Milada Sokolová (ODS).

Radnice chce s úpravami Pivovarského rybníčku ve Vrahovicích začít ještě letos v prosinci a dokončit je příští rok v srpnu. Město souběžně připravuje projekt na novou cyklostezku od Olomoucké ulice ve směru k tomuto rybníčku či rozšíření komunikace kolem občerstvení Na Rybníčku.

Prostějov zveřejnil fotky autovraků a hledá jejich majitele. Jinak auta odtáhne a bude chtít úhradu

Prostějovská radnice pokračuje ve svém boji proti autovrakům, které hyzdí ulice. Nyní zveřejnila fotografie jedenácti opuštěných vozidel a vyzývá jejich majitele, ať je odstraní. Auta jinak odtáhne, zaparkuje a po majitelích bude chtít úhradu. Ta...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky rybník, revitalizace, bezdomovci, Pivovarský rybníček, Prostějov, Vrahovice, František Jura, ANO 2011, ODS, bezdomovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov chce upravit Pivovarský rybníček. Teď se tam scházejí bezdomovci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.