Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Prostějov zveřejnil fotky autovraků a hledá jejich majitele. Jinak auta odtáhne a bude chtít úhradu

Prostějovská radnice pokračuje ve svém boji proti autovrakům, které hyzdí ulice. Nyní zveřejnila fotografie jedenácti opuštěných vozidel a vyzývá jejich majitele, ať je odstraní. Auta jinak odtáhne, zaparkuje a po majitelích bude chtít úhradu. Ta se může vyšplhat řádově na tisíce korun.

Boj s autovraky v ulicích města prostějovská radnice zahájila již v létě. Opuštěná a rozbitá vozidla nejen hyzdí okolí, ale zabírají také parkovací místa, kterých je v Prostějově nedostatek.

"Město Prostějov vyzývá provozovatele vozidel, které nejsou více než šest měsíců způsobilá k provozu, chybí jim STK, aby svá vozidla neprodleně odstranili," nabádá referentka komunikace na prostějovské radnici Anna Kajlíková.

Město nyní zveřejnilo fotografie jedenácti opuštěných automobilů, kterých se výzva týká.   

Kdo je majitelem těchto vozidel?

Čtvrtek, 14. října 2021, 13:06

Kdo je majitelem těchto vozidel?
Kdo je majitelem těchto vozidel?

"Pokud tato vozidla nebudou neprodleně odstraněna, přikročí město k jejich odstranění, odstavení a umístění na plochu k tomu určenou. Náklady spojené s odtahem a parkováním bude město po provozovatelích vymáhat," varuje Kajlíková. 

Majitelé nepojízdných automobilů bez platné technické kontroly by se tak mohli dočkat účtů v řádu tisíců korun.

Prostějov a Olomouc již z ulic dostaly desítky vozidel

Prostějov a například rovněž Olomouc se vrhly do boje s autovraky, které zavazejí v ulicích, po změně příslušného zákona. V poslední době se oběma městům podařilo zbavit desítek vozů, další však stále zůstávají v ulicích. 

V Prostějově strážníci od začátku letošního roku našli v ulicích přes padesátku autovraků, u kterých je propadlá technická kontrola více jak šest měsíců nebo není sjednané pojištění. Z ulici dostali asi dvacítku aut. 

"Lidé si často myslí, že odstranit takové vozidlo z komunikací a parkovišť je možné poměrně rychle. Zákon o pozemních komunikacích však dává jasné termíny v řádu měsíců," upozorňuje Petr Zapletal z Městské policie v Prostějově.

Olomoucká radnice zase najala odtahovou společnost, majitelům začala rozesílat varování a podařilo se jí odstranit více než padesát nepojízdných aut. „Odbor dopravy rozeslal majitelům už celkem 56 výzev k odstranění vraku,“ řekl nedávno náměstek primátora Olomouce Martin Major (ODS).

Město se snaží s majiteli v první řadě domluvit, aby auto odstranili sami. To se podařilo ve více než čtyřiceti případech.

Olomouc a Prostějov vyhlásily válku autovrakům. Z ulici jich zmizely desítky

Olomouc a Prostějov se po změně zákona vrhly do boje s autovraky, které zavazejí v ulicích. Za posledního zhruba půl roku se oběma městům podařilo zbavit téměř sedmdesátky vozů. Další desítky aut však stále zůstávají v ulicích, blokují parkovací...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky autovrak, fotografie, majitel, odtah, radnice, Olomouc, Prostějov, parkování, Petr Zapletal, Martin Major, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov zveřejnil fotky autovraků a hledá jejich majitele. Jinak auta odtáhne a bude chtít úhradu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.