Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na Pradědu už napadlo prvních pár centimetrů sněhu. Přes den rychle tál

V Jeseníkách v noci na dnešek napadl první sníh nadcházející zimy. Poprašek se objevil například v okolí Pradědu. Sněžení nebo sněžení s deštěm v horách meteorologové předpovídají i na další dny.

Sněhový poprašek se objevil například na parkovišti u vysílače na Pradědu. Jak se však v průběhu dne teploty na nejvyšší moravskoslezské hoře dostávaly nad bod mrazu, sníh rychle mizel.

"Tak už to začíná, ať tam zůstane," doufal ovšem na sociálních sítích například Milan Burget.

Sníh může padat v Jeseníkách i v dalších dnech. Na dnešek meteorologové v Olomouckém kraji předpovídají většinou oblačno a přeháňky, které budou nad 1100 metrů nad mořem smíšené nebo sněhové.

"Později odpoledne a večer bude od severozápadu přechodně až zataženo a přeháňky budou na většině území, v závěru dne nad 800 metrů smíšené nebo sněhové," uvedl Václav Smolka z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Také ve středu bude Česko čelit kvůli cykloně nad severní Evropou studenému a vlhkému vzduchu od severozápadu a teploty budou ještě o pár stupňů klesat. 

"V Olomouckém kraji bude většinou oblačno, místy přeháňky, nad 700 metrů sněhové nebo smíšené. Nejnižší teploty budou od 1 do 5 stupňů," dodal meteorolog.

V Jeseníkách platí druhý lavinový stupeň. Napadlo skoro půl metru sněhu

Jesenická horská služba dnes vyhlásila druhý lavinový stupeň z pětibodové škály. Horští záchranáři ho zvedli po dnešním měření na základě množství sněhu, které pokrylo hory v tomto týdnu. Na Ovčárně leží 140 centimetrů sněhu, za poslední dva dny...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Praděd vysílač

Štítky sníh, hory, Praděd, Jeseníky, Olomoucký kraj, Český hydrometeorologický ústav, Evropa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Pradědu už napadlo prvních pár centimetrů sněhu. Přes den rychle tál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.