Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Plameny pohltily střechu domu ve Štěpánově. S požárem bojovalo devět jednotek hasičů

Ve druhém stupni požárního poplachu zasahovali hasiči ve Štěpánově u Olomouce. Požár se z přístavku rozšířil do podkroví rodinného domu, kde bylo uskladněné seno a další materiál. Na místě bojovalo s plameny devět jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů.

Požár podle předběžných odhadů způsobil škodu za 1,7 milionu korun. Komplikovanou situaci hasiči řešili od čtvrtečního poledne. Hlášení o hustém černém kouři přijali operátoři tísňové linky od několika oznamovatelů.

„Průzkumem hasiči potvrdili zahoření přístavku, od kterého došlo ke vzplanutí střechy a podkrovní části rodinného domku. Operační středisko na žádost velitele posílilo zasahující o jednotky ze II. stupně požárního poplachu,“ informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák s tím, že na místě s profesionály ze stanic Olomouc, Litovel, Šternberk zasahovaly také dobrovolné jednotky Bohuňovice, Liboš, Olomouc, Horka na Moravě a Tři Dvory.

Ve Štěpánově museli hasiči použít dýchací techniku a pro vyhledání a uhašení všech ohnisek odstranit zbývající části požárem poškozené střechy. „Celá událost se naštěstí obešla bez zranění osob. Co stojí za přesnou příčinou vzniku požáru aktuálně došetřujeme ve spolupráci s Policií České republiky. S největší pravděpodobností se bude jednat o nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm,“ uvedl mluvčí Hošák. Pro obyvatele domu zajistilo vedení obce náhradní ubytování, hasiči po ukončení zásahu provizorně zakryjí dům plachtami.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky Hasiči, HZS Olomouckého kraje, požár, zásah, Olomouc, Štěpánov, dům, střecha, Hasičský záchranný sbor, Olomoucký kraj, Policie České republiky, Litovel, Šternberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plameny pohltily střechu domu ve Štěpánově. S požárem bojovalo devět jednotek hasičů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.