Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

WINDMÖLLER & HÖLSCHER Machinery je nejlepším zaměstnavatelem v Olomouckém kraji

PR článek

Již po čtvrté se společnost WINDMÖLLER & HÖLSCHER Machinery umístila v soutěži zaměstnavatel v Olomouckém kraji, kterou organizuje Klub zaměstnavatelů a tentokráte dokonce dosáhla na nejvyšší příčku. Vyhlášení vítězů proběhlo 18. září v reprezentativních prostorách Technického muzea Tatry Kopřivnice a převzali jej jednatel Thomas Breitenberger společně s vedoucí personálního oddělení Vladimírou Trávníčkovou.

Poprvé se WINDMÖLLER & HÖLSCHER Machinery zúčastnila soutěže v roce 2018, to ještě spadala do kategorie zaměstnavatelů do 500 zaměstnanců. V následujícím roce se přesunula do kategorie do 5 000 zaměstnanců a její řada umístění na předních příčkách nebyla doposud přerušena. Pro soutěž firma poskytla informace předcházejícího roku týkající se personálního řízení zejména data k náboru zaměstnanců, vzdělávání, nemocnosti, fluktuaci, odměňování a produktivitě.

„Velmi si vážíme získaného ocenění a jsme rádi, že dlouhodobě patříme mezi nejlepší zaměstnavatele v regionu. Zvolená personální strategie má výsledky a ceníme si práce celého personálního oddělení, vedoucích i všech, kdo tvoří zdravou firemní kulturu a přispívají k úspěchům naší firmy. Můžeme říct, že patříme ke špičce nejen v oblasti flexibilního balení, tak v oblasti přístupu k našim zaměstnancům,“ uvedl Thomas Breitenberger při převzetí ocenění.

Ocenění Zaměstnavatel roku se zaměřuje na společnosti v České republice z pohledu lidských zdrojů. Smyslem soutěže je přiblížit lidem společnosti s výborným přístupem ke svým zaměstnancům, a to nejen celostátně, ale i v jednotlivých regionech. Společnost PricewaterhouseCoopers je garantem vyhodnocení dat, které každá zúčastněná firma zasílá. Hodnocení probíhá celosvětově uznávanou metodikou Saratoga.

„Ještě před samotným vyhlášením výsledků jsme si příliš veliké ambice nepřipouštěli. V oblasti vzdělávání zaměstnanců jsme nerealizovali tolik tréninků, které jsme původně plánovali a ve srovnání s dřívějšími léty jsme tolik nerozšiřovali řady našich zaměstnanců. Pozitivní body jsme však získali díky nižší míře fluktuace a nízké míře nemocnosti zaměstnanců. Velmi dobrou pozici jsme získali v produktivitě, která byla ve srovnání s ostatními firmami velice nadprůměrná. Za to jednoznačně patří velký dík všem zaměstnancům, kteří odvedli výbornou práci. Hodnocený rok nebyl vůbec jednoduchý, museli jsme zvládnout výzvy v souvislosti s koronavirem a celkově jsme jako firma uspěli na výbornou,“ okomentovala naše umístění Vladimíra Trávníčková.

V letošním roce se společnost rozrostla o téměř stovku nových zaměstnanců. V příštím roce se má rozrůst o další stovku spolupracovníků. „Hledáme nové spolupracovnice a spolupracovníky na pozice strojních i elektro inženýrů do konstrukce, odborníky do nákupu a logistiky, procesní inženýry, kvalitáře, servisní techniky, strojní zámečníky, elektrotechniky a skladníky. Pro růst považujeme za důležité udržet si i naše stávající zaměstnance. Mimo jiné jsme v letošním roce zavedli nový benefit – sick days na podporu očkování zaměstnanců proti covidu-19. Tento benefit budeme poskytovat i v následujících letech, ale již bez podmínky očkování. Stávající i noví zaměstnanci budou zapojováni také do rozvojových vzdělávacích programů, které budeme realizovat v následujících měsících. A samozřejmě je důležitá i konkurenceschopná mzda,“ dodává Vladimíra Trávníčková.

Všichni, které naše společnost zaujala, mohou přijít na exkurzi, která se koná každé úterý od 15 hodin. Nemusíte se nikde hlásit, prostě se přijďte podívat. Těšíme se na vás!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky WINDMÖLLER & HÖLSCHER Machinery, Prostějov, Windmöller & Hölscher Machinery k.s., Olomoucký kraj, soutěž, Kopřivnice, PricewaterhouseCoopers, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

WINDMÖLLER & HÖLSCHER Machinery je nejlepším zaměstnavatelem v Olomouckém kraji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.