Počasí dnes21 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Policie ČR v Olomouckém kraji nabízí cool job a spoustu benefitů, na Jesenicku i bydlení

PR článek

Kromě šesti týdnů dovolené a automatického navyšování služebního příjmu se mohou zájemci těšit na dobrý pocit z práce, která má smysl. A na Jesenicku nováčci navíc získávají i přednostní pronájem městských a obecních bytů.

Náborový příspěvek v Olomouckém kraji je 75 tisíc korun. Po nástupu je samozřejmostí  sada oblečení v letní a zimní verzi včetně bot a dalšího potřebného vybavení. Vzápětí se na střeleckém kurzu každý nováček naučí střílet a je mu přidělena služební zbraň. První rok, než se zasvětí do všeho, co potřebuje umět, bude pobírat plat 25 720 korun měsíčně a dostane zdarma ubytování a stravu. A navíc bude mít proplácené cestovní výdaje.

Po roce začne se zkušeným kolegou pracovat v terénu, takže není třeba mít žádné obavy ze zapracování. Jeho plat se navíc ihned zvedne o pět tisíc korun měsíčně na minimálně 31 090 korun. Pokud se osvědčí, jeho plat poroste rychleji. Průměrný služební příjem policistů a policistek v Olomouckém kraji v roce 2018 byl 41 433 korun, v roce 2019 to bylo už 44 738 korun a v roce 2020 dokonce 47 480 korun.

Policie v Olomouckém kraji nabízí ročně šest týdnů placené dovolené, příspěvek na dovolenou, na tábor pro děti,  na penzijní nebo životní pojištění. V případě nemoci má každý nárok na plat v plné výši, pokud léčení nepřesáhne 30 kalendářních dnů, takže se plat nekrátí na 60 procent základu jako u jiných zaměstnavatelů. Plat se nekrátí ani po dobu devíti dnů, kdy rodič ošetřuje doma své nemocné dítě mladší 10 let. Základní doba služby příslušníka činí 37,5 hodiny týdně. Tyto hodiny si zpravidla odslouží ve 12hodinových směnách (většinou den-noc a následně 2 dny volna).

Věrnost se u Policie České republiky opravdu vyplácí. Po 15 letech služby policista získává k šesti týdnům dovolené ještě navíc každoročně nárok na ozdravný pobyt v délce 14 dnů. V případě odchodu od policie má po odsloužení 15 a více let nárok na doživotní výsluhový příspěvek. Ten může podle počtu odsloužených let být měsíčně až 50 procent průměrného hrubého měsíčního příjmu z doby odchodu. Po šesti letech služby získává také nárok na finanční příspěvek, takzvané odchodné, což je jednorázová částka rovnající se podle počtu odsloužených let až šestinásobku průměrného hrubého měsíčního příjmu.

Pokud má uchazeč maturitu, není co řešit. Splňuje tak potřebné vzdělání pro nástup k policii. A vůbec nezáleží na oboru, který vystudoval. Může být absolventem jakékoliv SŠ, VOŠ, VŠ, ale také SOU s maturitou.

Jakmile zájemce úspěšně projde přijímacím řízením, v Olomouckém kraji může nastoupit na různá oddělení. Jestliže uchazeče láká adrenalin, může se uplatnit na oddělení hlídkové služby a jezdit všude tam, kde je potřeba rychle a rázně zasáhnout. Na obvodním oddělení bude mít na starosti veřejný pořádek a bude řešit trestní a přestupková řízení. Na dopravním inspektorátu pomáhat při dopravních nehodách, vyšetřovat je a starat se o bezpečnost silničního provozu. U cizinecké policie se zabývat třeba nelegální migrací cizinců.

Po nabrání zkušeností v terénu nebrání nic tomu, aby se policista dostal na vyšší pozici na jakémkoliv útvaru. U policie jsou opravdu široké možnosti kariérního růstu. Nabízí se pozice kriminalista, vyšetřovatel či kriminalistický technik. Na integrovaném operačním středisku jako operační důstojník může přijímat oznámení na lince 158 a řídit činnost policejních hlídek. Za zmínku stojí také práce na oddělení informačních a komunikačních technologií nebo pozice tiskového mluvčího. Toto jsou jen velmi stručné příklady, oborů policejní činnosti je ještě mnohem víc.

Práce u Policie České republiky je dnes atraktivní zaměstnání s jistotou místa a platu, které má smysl. A u kterého žádný pracovní den není úplně stejný. Každý příslušník je součástí velké a silné organizace, která jde s dobou. Rychlým tempem policie modernizuje techniku i vozový park. Využívá moderní technologie 21. století. Od rychlých automobilů, motorek, vrtulníků, motorových člunů a čtyřkolek přes střelné zbraně, tasery a prostředky balistické ochrany, vybavené kriminalistické laboratoře až po komunikační a IT prostředky jako smartphony, tablety, notebooky, vysílačky a další.

V celé republice je už víc než 43 tisíc policistů a policistek, kteří se navzájem podporují a pomáhají si. Ve službě i mimo službu. Můžete se spolehnout, že vždy přijedou, když je budete potřebovat. Jsou to ti, kteří riskují své životy a své zdraví, aby ochránili ostatní. Pomáhají při dopravních nehodách a živelných pohromách, pronásledují a pacifikují nebezpečné pachatele. Hledají ztracené děti a pohřešované seniory a mnoho dalšího.

Nový policista se může se svými kolegy scházet také při zábavě a sportu. Policie v Olomouckém kraji pořádá spoustu fajn akcí pro policisty a policistky i pro jejich rodiny. Patří mezi ně turnaje a závody v různých sportovních odvětvích jako střelba, volejbal, nohejbal, fotbal, cyklistika a tak dále. To platí pro všechny úrovně, od okresní až po mezinárodní.

Olomoučtí policisté se těší na nové kolegy a kolegyně. Uchazeči o práci policisty nebo policistky v Olomouckém kraji mohou napsat na email nabor.olomouc@pcr.cz<nabor.olomouc@pcr.cz> nebo vyplnit krátké info o sobě v kontakním formuláři pod článkem.

Kontaktní formulář

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie čr, pcr, nábor, práce, práce s bydlením, zaměstnání, zaměstnání s bydlením, příležitost, nabídka, volná místa, jistota, jistoty, benefit, zajímavá práce, nabídka práce, bezpečnostní složky, cool job, Olomoucký kraj, služební byt, náborový pří, okr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Policie ČR v Olomouckém kraji nabízí cool job a spoustu benefitů, na Jesenicku i bydlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.