Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Olomoucký kraj rozdělí tři miliony korun na podporu malých obchodů na venkově

Malé venkovské obchody, které v řadě případů bojují o přežití, mohou požádat o dotace. V rámci programu Obchůdek 2021+ jsou pro ně připraveny tři miliony korun. O dotace mohou žádat podnikatelé nebo obce, příjem žádostí právě začal.

Na podporu dosáhnou podnikatelé nebo obce, kteří provozují maloobchodní prodejnu potravin ve vsi nebo její místní části s maximálně tisícovkou obyvatel.

"Účelem dotačního programu je udržení malých prodejen na venkově, které jsou často jediným místem, kde si lidé mohou nakoupit potraviny, aniž by museli dojíždět do vzdálených měst," uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro regionální rozvoj Jan Šafařík (Spojenci).

Program Obchůdek 2021+ vyhlásilo ministerstvo průmyslu a obchodu, Olomoucký kraj se do něj přihlásil a získal 3 miliony korun, které rozdělí v regionu. 

"Každá prodejna může získat maximálně sto tisíc korun. Elektronické žádosti přijímá Olomoucký kraj do poloviny listopadu,“ dodal Šafařík. Veškeré informace k programu Obchůdek 2021+ lze najít na webových stránkách kraje.

Obdobný dotační program, jako je Obchůdek 2021+, nabízí také přímo Olomoucký kraj. Letos z něj dostalo peníze pět desítek žadatelů, kteří si rozdělili bezmála tři miliony korun. Příští rok chce hejtmanství svůj projekt s programem státu sloučit, aby mohlo podpořit ještě více žadatelů.

Blíží se otevření nového Kauflandu. Má přinést supermoderní nakupování

Vlajkovou lodí pro celou Moravu má být moderní prodejna Kauflandu, která se ve druhé polovině října otevře v Olomouci na Tabulovém Vrchu. Dojde tak k dalšímu rozšíření prodejní plochy velkých obchodů, které jsou ve stotisícovém městě k dispozici....

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky venkov, obchody, dotace, hejtmanství, Olomoucký kraj, Jan Šafařík, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký kraj rozdělí tři miliony korun na podporu malých obchodů na venkově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.