Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Pro sbírku Vánoční hvězda roste 45 tisíc květů. Objednávky jsou z celé republiky

Zhruba 45000 květů pryšců nádherných, symbolů Vánoc, mají připraveno letos pro zájemce pořadatelé charitativní sbírky s názvem Vánoční hvězda. Zájem o letošní ročník je podle nich obrovský. Vánoční hvězdy si objednávají již dopředu školy i firmy z celé republiky.

Sbírka je určena na pomoc onkologicky nemocným dětem. Navzdory pandemii loňský výtěžek sbírky dosáhl téměř dvou milionů korun. Sbírka má dlouholetou tradici, sdružení Šance ji vyhlásilo poprvé v roce 1998.

"Předpěstováno květin máme letos hodně, FlorCentrum totiž dokončilo rekonstrukci nových skleníků, květin tak mohli vypěstovat více. Máme připraveno letos i více barev. Zaznamenáváme také velký zájem, o vánoční hvězdu mají zájem lidé, firmy i školy, už mám zamluvené zavážky například na Vsetínsko, Šternbersko či Prostějovsko," uvedla ředitelka pořádajícího sdružení Šance Herta Mihálová.

Výtěžek z loňského ročníku přispěl například na vylepšení nemocničního prostředí jednotky intenzivní a resuscitační péče Dětské kliniky ve Fakultní nemocnici Olomouc, která prošla velkou rekonstrukcí. Zaplatilo se z něj také vybavení hematoonkologického oddělení potřebami pro rodiče a zdravotnický personál, peníze směřovaly i na zakoupení nadstandardního vybavení a potřeb pro děti, maminky a oddělení, ale pomohly i rodinám s onkologickým pacientem v těžké finanční situaci. "Zakoupili jsme i přístroje chronickým pacientům. V letošním roce se výtěžek ze sbírky spotřeboval opravdu až do dna," doplnila organizátorka sbírky.

Tatínek nám chodil do nemocnice mávat pod okno, říká maminka dvouletého Filípka, který má leukémii

Hana a Marek z Olomouce si před pár měsíci všimli, že jejich dvouletý syn Filip má zvětšené uzliny a je unavený. Přičítali to rostoucím zubům, přesto raději zašli k lékařce. Ta udělala krevní testy a ještě ten den malý Filip nastoupili do...

Tradiční charitativní akce se uskuteční od 22. listopadu do 10. prosince. V Olomouci budou moci zájemci přispět do sbírky zakoupením květiny například na Dětské klinice FN Olomouc, v prostorách Mamacentra, v Galerii Caesar, ale i v obchodních centrech.

S prodejem vánočních hvězd pro dobročinné účely začalo sdružení Šance v roce 1998. Výtěžek ze sbírky každoročně stoupá. První ročník v roce 1998 vynesl 58 700 korun, předloni se těchto květin prodalo 64 371 a výtěžek činil rekordních 3,2 milionu korun. Loňský ročník ovlivnila pandemie, i tak lidé přispěli téměř dvěma miliony korun.

Olomoucké centrum už se chystá na vánoční trhy. Nabídnou novou vyhlídku i tradiční program

Začátek tradičních vánočních trhů v Olomouci se přiblížil. V centru města už vyrůstají stánky, kterých bude letos více než 130. Na konci týdne dorazí na Horní náměstí třicetimetrový vánoční strom, který se rozsvítí při zahájení populárních trhů...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sdružení Šance Olomouc

Štítky Charita, onkologie, zdraví, nemoc, Šance Olomouc, Vánoce, sbírka, Fakultní nemocnice Olomouc, Olomouc, vánoční hvězda, květiny, Galerie Caesar, okres Vsetín, okres Prostějov, květ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro sbírku Vánoční hvězda roste 45 tisíc květů. Objednávky jsou z celé republiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.