Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Asistenti prevence kriminality pomáhají v devíti obcích regionu. Hejtmanství ocenilo jejich práci

Specifickou roli plní v některých obcích regionu asistenti prevence kriminality. Přínos těchto pracovníků při prosazování bezpečnosti a pořádku v sociálně vyloučených lokalitách ocenilo také olomoucké hejtmanství. Muži a ženy v uniformách pomáhají i při hledání osob či v případě zdravotních komplikací.

Vůbec poprvé v historii udělil Olomoucký kraj ocenění v oblasti bezpečnosti a prevence kriminality, děkovné uznání si převzalo celkem devět asistentů prevence kriminality.

„Velice si vážím práce asistentů prevence kriminality, kteří pomáhají ostatním a přispívají k jejich ochraně i bezpečí. Jsem rád, že svou činností předchází protiprávnímu jednání. O to více mne těší, že se podařilo díky asistentům dopátrat hledané nebo pohřešované osoby, zajistit bezodkladnou zdravotní pomoc a přispět samosprávám v okamžitém řešení problémů v jejich počátcích,“ uvedl Ivo Slavotínek (KDU-ČSL), náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí.

Předání ocenění se zúčastnili také členové krajské Komise pro prevenci kriminality a drogových závislostí a zástupci policie.

Asistent prevence kriminality je zaměstnancem samosprávy zařazeným do obecní policie. Není strážníkem ani čekatelem. Podílí se na prevenci kriminality v obci a zejména svými komunikačními schopnostmi předchází sousedským sporům, monitoruje dodržování čistoty, pomáhá občanům v sociálně vyloučených lokalitách. Na území Olomouckého kraje jsou asistenti zřízeni při Městské policii Jeseník, Hanušovice, Šternberk, Moravský Beroun, Přerov, Lipník nad Bečvou, Hranice, Štěpánov a při obci Střeň. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Ocenění, městská policie, asistent prevence kriminality, Olomoucký kraj, prevence kriminality, Ivo Slavotínek, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Asistenti prevence kriminality pomáhají v devíti obcích regionu. Hejtmanství ocenilo jejich práci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.