Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Letošní turistická sezona má rekord. Do Olomouckého kraje přijelo přes čtvrt milionu hostů

Do Olomouckého kraje v letošní turistické sezoně přijelo nejvíce turistů za posledních deset let. V průběhu třetího čtvrtletí zde přespalo přes čtvrt milionu hostů, což je o osm procent více než v loňském roce. Nejvíce turistů bylo v srpnu.

"Velkou zásluhu na tomto rekordu mají všichni, kteří v turistickém ruchu pracují. Hlavní devizou našeho regionu jsou Jeseníky a Haná, které dokážou nabídnout pestré zážitky snad pro všechny milovníky turistiky a cestování," je přesvědčena uvolněná členka krajského zastupitelstva pro oblast cestovního ruchu a vnějších vztahů Milada Sokolová (ODS).

Letošní čísla nejsou tak překvapivá, protože kvůli nejrůznějším restrikcím řada lidí necestovala do zahraničí, ale dovolenou prožila v tuzemsku. 

V hromadných ubytovacích zařízeních se v průběhu třetího čtvrtletí letošního roku ubytovalo v Olomouckém kraji 267 tisíc hostů, což je zhruba o osm procent více než loni. Nejnavštěvovanějším měsícem byl srpen.

"Ze všech ubytovaných bylo 241 tisíc hostů domácích a 26 tisíc cizinců. Všichni dohromady strávili v hromadných ubytovacích zařízeních necelých 900 tisíc nocí," podotkl Radek Stojan, ředitel Centrály cestovního ruchu Olomouckého kraje.

Olomoucký kraj cestovní ruch podpořil také prostřednictvím Olomouc region card. Tu dostali zdarma lidé, kteří se na Střední Moravě ubytovali nejméně na dvě noci. Díky kartě měli možnost navštívit některá místa v kraji buď se slevou, nebo zcela zdarma.

Jeseníky a Rychlebské hory mají dalších deset nabíječek pro elektrokola

Další desítka nabíjecích stanic pro elektrokola přibyla v nejvyšších moravskoslezských horách Jeseníkách a v Rychlebských horách. Jedna z nabíječek je ve městě Javorník. Investice vysoko přesáhla půl milionu korun.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky turistika, rekord, host, Olomouc region card, Olomoucký kraj, cestovní ruch, ODS, Haná, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní turistická sezona má rekord. Do Olomouckého kraje přijelo přes čtvrt milionu hostů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.