Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Pro lepší náladu a na podporu zdravotníků. Zaměstnanci Zoo Olomouc tančili ve výbězích

K celosvětovému fenoménu tance Jerusalema pro lepší náladu ve složitých dobách se připojili také zaměstnanci olomoucké zoologické zahrady. Na Svatém Kopečku nacvičili choreografii takzvané Jerusalema challenge, pohybovým dovednostem ošetřovatelů a ošetřovatelek přihlížel i lev berberský.

Taneční sestava Jerusalema challenge nabrala na popularitě na jaře letošního roku. Od té doby si svou verzi natrénovali zdravotníci, hasiči, personál letišť a mnoho dalších kolektivů po celém světě.  

Do tance a natáčení se pustili také v Zoo Olomouc. „Trénovali jsme pokaždé po práci, zapojili se i malí rodinní příslušníci. Všichni byli úžasní, a kromě podpory zdravotníků jsme podpořili i sami sebe. Smíchem. Ten totiž provázel každou hodinu nácviku, a to je, myslím, to nejdůležitější,“ dodává ošetřovatelka šelem Dana Reisigová, která má olomoucké ztvárnění na svědomí.

Píseň Jerusalema nahrál hudebník Master KG v jižní Africe. Původní tanec, který zaujal miliony diváků na YouTube, si vystřihla skupina Fenómenos do Semba z Angoly.

Zoo Olomouc má dva nové kozorožce. Je největším chovatelem na světě

Do olomoucké zoo tento týden přicestovali dva nadějní samci ohroženého kozorožce kavkazského. Ve volné přírodě dnes žije už jen posledních asi tři tisíce kusů. Olomouc patří mezi největší chovatele na světě, k dnešnímu dni se zde narodilo 156...

„Jazyk Zulu ve spojení s tradičním čtyřdobým jihoafrickým tancem pantsula si v době pandemie získal přízeň mnoha národů. Jerusalema, jejíž poselství je touha po domově, pokoji, záchraně, se tak stala zosobněním pocitů lidí, kterým covid vykousal jejich svět,“ podotkla mluvčí Zoo Olomouc Iveta Gronská.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Olomouc

Štítky Zoo, příroda, zoologická zahrada, Olomouc, tanec, Jeruzalém, Zoologická zahrada Olomouc, zdravotnický pracovník, Svatý Kopeček, YouTube, Angola, Jižní Afrika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro lepší náladu a na podporu zdravotníků. Zaměstnanci Zoo Olomouc tančili ve výbězích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.