Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Ladislav Šnevajs rezignoval na post olomouckého radního. Povede městské hřbitovy

Hřbitovy města Olomouce mají nového ředitele, stal se jím neuvolněný městský radní Ladislav Šnevajs. Olomoucký politik na funkci v Radě města Olomouce rezignuje k 1. prosinci, aby se podle svých slov mohl naplno zhostit nové role v městské příspěvkové organizaci.

Ladislav Šnevajs (KDU-ČSL) se o uvolněnou pozici ve vedení městských hřbitovů ucházel v otevřeném výběrovém řízení. Svou vizi představil nejprve před výběrovou komisí a následně ji prezentoval ve zkrácené podobě i radě města. Ta jej následně schválila jako nejvhodnějšího kandidáta. V úterý pak předal primátorovi Miroslavu Žbánkovi rezignační listinu.

„Děkuji za dlouholetou spolupráci panu primátorovi i všem členům Rady města Olomouce. Vážím si především toho, že jsme společně dokázali většinu důležitých infrastrukturních projektů, které se často připravovaly i několik volebních období, připravit a přivést do fáze realizace, takže už brzy budou sloužit nejen olomoucké veřejnosti,“ vzkázal mimo jiné bývalým kolegům Šnevajs.

Pozůstalými otřáslo chování personálu olomouckého krematoria. Město slíbilo nápravu

Poslední rozloučení se svým otcem v prostorách olomouckého krematoria neznamenalo pro Miroslava Říhu z Grygova na Olomoucku a pro další pozůstalé jen bolestnou ztrátu, ale i další otřes. Smutek prohloubilo nevhodné chování zřízenkyně a nepořádek...

Jedním ze Šnevajsových záměrů pro Hřbitovy města Olomouce je i zapojení organizace do moderních trendů, jako je například digitalizace. Vybraný budoucí ředitel má v plánu také otevřenější komunikaci s veřejností. Dalším zamýšleným úkolem je věnovat systematickou péči hrobům významných historických osobností našeho města. Podle zástupců města by se mělo zvýšit renomé této specifické instituce.

„Mým cílem bude zvelebovat olomoucké hřbitovy jako místo, kde budeme rádi a často vyjadřovat nejrůznějšími způsoby vděk našim předkům. Právě vděk a povědomí úcty k práci předešlých generací je něco, co v dnešní společnosti chybí a možná je příčinou celé řady společenských problémů, se kterými si nevíme rady,“ uvedl Ladislav Šnevajs. Dodal, že právě hřbitovy jsou jedinečným místem, kde se setkáváme s generacemi předků, kteří žili a tvořili toto město.

Ladislav Šnevajs se rozvoji hřbitovů věnoval i z pozice náměstka primátora, kdy měl příspěvkovou organizaci v gesci. „Zajistil například předláždění cest na ústředním hřbitově, rekonstrukci hlavní brány i jiné praktické úpravy i na dalších olomouckých hřbitovech,“ podotkl mluvčí olomoucké radnice Michal Folta.

Poničený pomník, socha i náhrobky. Vandal sprejoval na olomouckém hřbitově

Nevybíravým způsobem vyjádřil své názory a duševní pohnutky neznámý člověk na olomouckém ústředním hřbitově v Neředíně. S červeným sprejem někdo posprejoval památník obětem první světové války i další náhrobky a sošky. Po vandalovi nyní pátrají...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pavel Konečný - Město Olomouc

Štítky Politika, radní, zastupitelstvo, Hřbitovy města Olomouce, Olomouc, Ladislav Šnevajs, hřbitov, rada obce, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Šnevajs rezignoval na post olomouckého radního. Povede městské hřbitovy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.