Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Bonus k výplatě i další benefity. Meopta motivuje zaměstnance k očkování proti covidu

Finanční odměny v různých formách nabízí přerovská firma Meopta i další podniky v regionu svým zaměstnancům za to, že se nechají naočkovat proti novému typu koronaviru. Přední výrobce optickomechanických přístrojů plánuje zřídit také očkovací centrum.

Očkovaní zaměstnanci společnosti Meopta-Optika mají podle mluvčí Vladimíry Hacsikové nárok na jednorázovou odměnu 1000 korun na benefitovou kartu a také časově omezenou odměnu 1000 korun měsíčně k výplatě.

"Společnost Meopta-optika po celou dobu pandemie pečuje o zdraví našich zaměstnanců a podporuje veškeré aktivity, které zaměstnance ochrání proti onemocnění covid-19. Jednou z těchto aktivit je i podpora očkování, a proto zaměstnance k vakcinaci motivujeme různými benefity," uvedla Hacsiková.

Okresní hospodářská komora v Přerově eviduje podobný směr v motivování pracovníků k očkování u více firem v regionu. „Hlavním cílem tohoto kroku je zvýšit proočkovanost zaměstnanců, a tím eliminovat riziko nákazy ve firmách. Tuto aktivitu podporujeme. Bez dostatečné proočkovanosti populace není možný návrat ekonomiky na předkrizovou úroveň,“ míní ředitelka přerovské hospodářské komory Andrea Hošťálková.

V Olomouckém kraji žije více než 630 tisíc obyvatel, aktuálně má alespoň jednu dávku vakcíny proti covidu-19 aplikováno 57,1 % z nich. Za uplynulých sedm dní tato hodnota narostla o 0,8 procenta.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Brno

Štítky Zdraví, koronavirus, covid-19, očkování, firma, zaměstnavatel, práce, Meopta, Přerov, Hospodářská komora, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bonus k výplatě i další benefity. Meopta motivuje zaměstnance k očkování proti covidu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.