Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Hanácká kasárna míří potřetí do aukce. Nabídka z Univerzity Palackého nepřišla

Historická Hanácká kasárna v centru Olomouce znovu míří do elektronické aukce. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových čekal na nabídky přímého odkupu areálu za více než čtvrt miliardy korun. Zájem před časem projevila Univerzita Palackého, od druhého kola dražby na začátku listopadu ale jednání neproběhla.

„Důvodem vyhlášení třetího kola je, že Univerzita Palackého v Olomouci doposud nepodala žádost o přímý nákup tohoto areálu,“ konstatovala mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) Michaela Tesařová.

Vyvolávací cena stavby z poloviny 19. století je 262 milionů korun, kauce pro účast případných zájemců činí 27 milionů. Elektronická aukce Hanáckých kasáren s minimální vyhlašovanou cenou 262 milionů korun bude zahájena 4. ledna 2022 v 10 hodin a potrvá do 5. ledna do 10 hodin.

Olomouc hledá budovy pro úředníky. Nabídku nikdo neposlal

Poptávka administrativního objektu pro stovky úředníků v Olomouci skončila bez předložené nabídky. Magistrát prezentoval od léta záměr koupit budovu pro sto nebo dvě stě zaměstnanců, tuto variantu ale zřejmě bude muset vedení města opustit.

„Hanácká kasárna jsou nejen jedinečnou investiční příležitostí, ale aktuálně také nabídkou s nejvyšší minimální vyhlašovanou cenou, která je zveřejněna na našich webových stránkách úřadu. Věřím, že se prostřednictvím elektronické aukce podaří najít nového vlastníka, který pro tuto lukrativní nemovitost nalezne smysluplné využití,“ uvedla generální ředitelka ÚZSVM Kateřina Arajmu.

Aby aukce přinesla vítěze, musí v ní zájemci učinit alespoň jeden příhoz. První příhoz musí být nejméně ve výši minimální vyhlašované ceny, tedy 262 milionů korun. Další příhozy musí částku navýšit minimálně o 100 tisíc korun.

Památkově chráněnou čtyřkřídlou budovu převzal ÚZSVM na základě usnesení vlády v roce 2017 od Ministerstva obrany. Vláda pak v minulém roce schválila jeho prodej. Stavba je významným urbanistickým prvkem města a ukázkou klasicistního vojenského stavitelství s ojedinělou stavební i armádní historií.

Silničáři zadali projekt na východní obchvat Olomouce. Stavba začne nejdříve v roce 2026

Stavba východního obchvatu Olomouce se o krůček přiblížila. Ředitelství silnic a dálnic nyní oznámilo, že dokončilo veřejnou soutěž na projektovou dokumentaci k územnímu rozhodnutí, jejíž součástí je i takzvaná EIA. Stavba však začne nejdříve v...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Štítky Hanácká kasárna, budova, stavba, rekonstrukce, prodej, Olomouc, Univerzita Palackého, dražba, Univerzita Palackého v Olomouci, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hanácká kasárna míří potřetí do aukce. Nabídka z Univerzity Palackého nepřišla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.