Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Lidl na Wolkerově se letos asi nestihne. Práce probíhají, čeká se na kolaudaci

V plánovaném prosincovém termínu se zřejmě neotevře pátá prodejna Lidlu v Olomouci. Pobočka v přízemí nového bytového domu na Wolkerově ulici je stále v přípravě, stavební práce měly být původně hotové na začátku tohoto měsíce. Kolaudace proběhne pravděpodobně až po novém roce.

Obchodní společnost Lidl rozšiřuje počet svých prodejen v hanácké metropoli. Aktuálně jsou v provozu čtyři a další se připravují.

V budově developerského projektu Zlaté terasy obsadí filiálka Lidlu přízemní podlaží, přístup bude možný hlavním vchodem i z podzemních garáží. Část zázemí pro prodejnu bude také o patro výše. „Přesný termín otevření prodejny zatím není stanoven s ohledem na dokončení a kolaudaci celé stavby,“ informoval mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler.

Třetí prodejna Lidlu se v Prostějově otevře v pondělí. V obchodní zóně u výpadovky na Olomouc

Po řadě dohadů je konečně jasno o tom, kdy maloobchodní řetězec Lidl otevře v Prostějově svou novou prodejnu. Na letácích a billboardech nyní společnost oznámila, že v obchodní zóně u výpadovky na Olomouc svou třetí prodejnu ve městě otevře v...

„Ještě se čeká na kolaudaci, takže se všechno odkládá spíše až na příští rok,“ uvedl Jakub Přichystal, prodejce projektu Zlaté Terasy, kde bude nový obchod sídlit.

Dosud poslední pobočku otevřel v Olomouci Lidl v obchodním domě Timpo na třídě Svornosti na začátku tohoto roku. Ve druhém čtvrtletí příštího roku by měla další prodejna vzniknout také nedaleko olomouckého aquaparku v nákupní zóně Haná. Novostavbu pak plánuje Lidl také v Holici. „Obecně platí, že společnost Lidl stále hledá vhodné lokality k výstavbě a provozování svých prodejen,“ podotkl mluvčí Myler.

Silničáři zadali projekt na východní obchvat Olomouce. Stavba začne nejdříve v roce 2026

Stavba východního obchvatu Olomouce se o krůček přiblížila. Ředitelství silnic a dálnic nyní oznámilo, že dokončilo veřejnou soutěž na projektovou dokumentaci k územnímu rozhodnutí, jejíž součástí je i takzvaná EIA. Stavba však začne nejdříve v...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Obchod, bydlení, Lidl, prodejna, parkování, doprava, Olomouc, kolaudace, Jakub Přichystal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidl na Wolkerově se letos asi nestihne. Práce probíhají, čeká se na kolaudaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.