Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Vrací se zima, bude mrznout a sněžit. Dočkáme se bílých Vánoc?

Přes naše území přechází studená fronta, ta kromě ochlazení a teplot pod bodem mrazu přinese i sněžení. To sice v nižších polohách nebude zřejmě až tak moc výrazné, přesto bychom se mohli dočkat bílých Vánoc.

Dnes se teploty pohybují okolo nuly, někde se očekávají sněhové přeháňky, na horách může sněžit trvaleji. „Na severu a na horách sněhové přeháňky místy, na horách odpoledne i trvalejší sněžení," upřesnil Pavel Jůza z ČHMÚ. Srážky budou ustávat až v noci na úterý.

V dalších dnech už sněžit nebude. V noci bude silně mrznout, meteorologové očekávají až minus osm, pokud by se vyjasnilo, tak minus deset. Ve dne mohou teploty vystoupat k nule, možná lehce nad ní. „Později ve čtvrtek se ojediněle může vytvářet slabá ledovka," dodal meteorolog.

Na vánoční svátky meteorologové očekávají oteplení, teploty i v noci stoupnou k nule, očekává se znovu déšť. Pršet má i na horách. Postupně se ale opět lehce ochladí a má dorazit další sněžení.

Pilu do ruky a najít ten nejhezčí. Vánoční strom si mohou lidé pokácet přímo na plantáži

Jednou z možností, jak si obstarat přírodní vánoční stromeček v co nejlepší kondici je návštěva plantáže, kde rostou jehličnany určené pro tradiční ozdobení. V areálu Běleckého Mlýna u obce Zdětín na Prostějovsku se mohou lidé sami chopit pily a...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Vánoce, zima, předpověď, meteorologové, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrací se zima, bude mrznout a sněžit. Dočkáme se bílých Vánoc?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.