Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Bakterie ve sprchách zavřela bazén v Prostějově. Otevře se již ve čtvrtek

, aktualizováno 22. prosince 2021, 10:46

Porucha čerpadla, které v Městských lázních v Prostějově dávkuje do vody chlor, způsobila uzavření bazénu. Ve sprchách se totiž objevily nežádoucí bakterie. Sauna a pára fungují bez přerušení. Rozbory už jsou v pořádku, bazén se otevře ve čtvrtek.

"Dávkovací čerpadlo bohužel dalo méně chloru a ve vodě ve sprchách se objevila nežádoucí bakterie. Objevilo se tam něco, co tam nikdy předtím nebylo, sami jsme byli překvapení. Normy jsou však přísné, takže jsme bazén raději zavřeli," potvrdil Vladimír Průša, ředitel Domovní správy Prostějov, která městské lázně provozuje.

Zaměstnanci lázní už čerpadlo opravili a veškeré prostory a technologie vydesinfikovali. Hygienici v pondělí odebrali nové vzorky. "Jakmile budeme mít výsledek, tak bazén znovu otevřeme. Předpokládám, že rozbory už budou v pořádku," podotkl Průša.

Dnes výsledky rozborů opravdu potvrdily, že je již všechno v pořádku, takže bazén se opět pro veřejnost otevře ve čtvrtek.

Bazén v Prostějově si obyvatelé velmi oblíbili, kromě škol a plaveckých oddílů sem chodí plavat stovky lidí. Město v minulosti plánovalo výstavbu nových moderních lázní na kraji města u venkovního akvaparku, projekt však radnice mimo jiné i kvůli koronaviru zatím odložila.

Kvůli lidem bez domova bude prostějovské lázně hlídat trojice kamer

Kvůli lidem bez domova se radnice v Prostějově rozhodla, že prostor před městskými lázněmi a vstupní haly bude monitorovat kamerový sytém. V poslední době se zde množí drobné krádeže, někdo se dokonce vloupal do zdejšího kadeřnictví.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky bazén, bakterie, uzavření, sprchy, Domovní správa, Prostějov, sprcha, lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bakterie ve sprchách zavřela bazén v Prostějově. Otevře se již ve čtvrtek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.