Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Kvůli lidem bez domova bude prostějovské lázně hlídat trojice kamer

Kvůli lidem bez domova se radnice v Prostějově rozhodla, že prostor před městskými lázněmi a vstupní haly bude monitorovat kamerový sytém. V poslední době se zde množí drobné krádeže, někdo se dokonce vloupal do zdejšího kadeřnictví.

Trojice kamer bude monitorovat prostor před budovou lázní, halu v přízemí a halu v prvním poschodí. O kamerový systém požádala Domovní správa, která lázně v centru města provozuje. 

"Objekt městských lázní je jako veřejná budova přístupná široké veřejnosti a toto zabezpečení bezesporu potřebuje. Zejména v zimě se zde scházejí lidé bez domova, v poslední době zde také došlo k vykradení provozoven kosmetiky a kadeřnictví," vysvětlil náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (Pévéčko).

Správa lázní rovněž zaznamenala řadu drobných krádeží, na které si stěžovali návštěvníci bazénu nebo sauny.

"Policie, která krádeže vyšetřovala, by v takovýchto případech uvítala záznam z kamerového systému,“ dodal náměstek Pospíšil. Náklady na pořízení kamer jsou téměř 33 tisíc korun.

Lidé bez domova se v poslední době začali více scházet na lavičkách v parku před lázněmi, řada z nich s přicházející zimou tráví čas hlavně později odpoledne a večer také ve vstupní hale lázní.

Lidé bez domova odpracovali přes pět tisíc hodin. Jsou spokojenější, zní z charity

Čistění chodníků, úklid skládek nebo provoz toalet. Lidé bez domova se v Olomouci zapojují do pracovních projektů připravovaných ve spolupráci města a olomoucké charity. Podle sociálních pracovníků střediska Samaritán došlo u sedmdesáti procent...

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky krádeže, kamery, lázně, Prostějov, bezdomovec, videokamera, Jiří Pospíšil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli lidem bez domova bude prostějovské lázně hlídat trojice kamer  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.