Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

O Vánoce přijde v Olomouckém kraji obsluha Dlouhých Strání i operátoři

Stovky zaměstnanců energetických firem musí i letos na pohodu vánočního krbu zapomenout. V práci nebo v pohotovosti budou v Olomouckém kraji přes svátky a na Nový rok dispečeři, podnikoví hasiči, obsluha přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně, operátoři call centra v Zábřehu na Olomoucku i elektromontéři a technici.

Přečerpávací vodní elektrárna Dlouhé stráně v Jeseníkách nemůže zůstat bez obsluhy. "Dvanáctihodinové směny slouží elektrikář a údržbář strojního zařízení. Technik elektrárny je v pohotovostním režimu pro případ řešení vážnějších mimořádných událostí," vypočítal šéf elektrárny Vítězslav Chmelař.

Štědrovečerní večeři a oslavy konce starého a příchodu nového roku si budou muset nechat ujít také pracovníci call centra ČEZ Distribuce v Zábřehu na Moravě. Jde o 20 operátorů na směnu. Poslední den v roce je provoz call centra obvykle vyšší, proto bude v práci přes 60 operátorů.

"Někteří klienti navíc nevolají proto, aby nahlásili nějaký požadavek nebo poruchu, ale chtějí operátům popřát hezké svátky a klidnou službu," vysvětlil šéf zábřežského call centra Pavel Jech.

V pohotovosti bude kromě toho na severní Moravě dalších zhruba šedesát elektromontérů a techniků. "Počty lidí v pohotovosti se upravují podle aktuální předpovědi počasí, hrozící silný vítr nebo nepříznivé podmínky znamenají navýšení o další desítky pracovníků i smluvních partnerů," popsal mluvčí Skupiny ČEZ Vladislav Sobol.

Nepovolenému vjezdu k elektrárně Dlouhé stráně v Jeseníkách zamezí závory

Nepovolenému vjezdu k přečerpávací vodní elektrárně Dlouhé stráně v Jeseníkách zamezí nové závory. Turisticky vyhledávaný cíl navštěvují ročně desítky tisíc lidí. Podle energetiků však v poslední době někteří z nich často nerespektují zákaz vjezdu.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČEZ

Štítky pohotovost, energetika, Dlouhé stráně, ČEZ, Olomoucký kraj, operátor, Vánoce, Dlouhá Stráň, Zábřeh, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Vánoce přijde v Olomouckém kraji obsluha Dlouhých Strání i operátoři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.