Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Aplikace Šumperk v mobilu má funkci E-strážník. Umožňuje rychlé hlášení

Aplikace Šumperk v mobilu, kterou využívají obyvatelé města již několik let, má novou tvář, je přehlednější, obsahuje víc funkcí a je vstřícná i pro osoby s hendikepem. Aplikaci mohou využívat majitelé mobilních telefonů obou platforem, iOS i Android.

Aplikace Šumperk v mobilu funguje od roku 2013. "V rámci úpravy mobilní aplikace byla například přidána nová funkce s názvem E-strážník, která umožní jednoduchým způsobem odeslat hlášení s fotografií na městskou policii," uvedl vedoucí oddělení informatiky Městského úřadu v Šumperku Pavel Kouřil.

Aplikace má tradiční červenou barvu, na úvodní straně je kontakt na městský úřad a přehledný rozcestník. "Nescházejí zde aktuality, kalendář akcí, úřední deska, kontakty na jednotlivé odbory a úředníky, seznam místních firem či rezervační systém," podotkla mluvčí radnice Soňa Singerová.

Řadu informací zde najdou také návštěvníci města a turisté. Aplikace je navede na památky a zajímavé cíle, které je možné navštívit, nechybí nabídka kulturních a sportovních akcí, přehled sportovišť nebo ubytovacích kapacit a gastronomických zařízení ve městě. Odkaz na instalaci je dostupný na webových stránkách města

"Do budoucna plánujeme rozšíření mobilní aplikace o možnost rezervace či zakoupení vstupenek například do divadla či jiných sportovních a kulturních zařízení v Šumperku. V plánu je rovněž propojení se systémem mobilních plateb za parkování, který byl zaveden na konci minulého roku," uvedla mluvčí radnice.

Prostějovským strážníkům pomáhá software, který umí rozpoznat obličej

Speciální software, který umí rozpoznávat obličeje nebo poznávací značky aut, mohou od letošního roku využívat strážníci Městské policie v Prostějově. Modernizace kamerového systému, který nyní tvoří 46 kamer, přišla na 1,8 milionu korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šumperk

Štítky aplikace, Šumperk v mobilu, E-strážník, podoba, update, Šumperk, Android, iOS, Pavel Kouřil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aplikace Šumperk v mobilu má funkci E-strážník. Umožňuje rychlé hlášení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.