Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Automatika pro desetitisíce palet. Kaufland za 1,7 miliardy rozšiřuje sklady v Olomouci

Rozlehlý areál distribučního centra Kauflandu na okraji Olomouce se v závěru minulého roku rozrostl o další přístavbu. V nové části areálu je sklad s kapacitou přes 23 tisíc paletových míst, který obsluhuje moderní automatický systém. Další hala je před dokončením, do oblasti investovala firma téměř 1,7 miliardy korun.

Kaufland v České republice provozuje dvě distribuční centra – v Modleticích u Prahy a v Olomouci. „Z geografického pohledu jde o ideální logistickou lokaci, která je schopna denně spolehlivě zásobovat všech 137 prodejen. Distribuční centra, v nichž aktuálně pracuje přes 900 zaměstnanců, se navíc co se týče sortimentu umí v případě potřeby z devadesáti procent zastoupit,“ uvedla mluvčí Kauflandu Renata Maierl.

Se stavbou nové skladové haly v Olomouci se začalo v lednu 2020, v září se do ní začal budovat takzvaný Hochregal (HRL), tedy plně automatizovaný zakládací systém. Ten olomoucký je vysoký 20 metrů a má 100 metrů do hloubky. Automatické nakladače v něm vozí zboží – například minerální vody, mléka a piva – dovnitř i ven, probíhá v něm tedy plně automatický pohyb zboží.

Na několik měsíců zavřeno. Kaufland v Olomouci projde modernizací

Po otevření druhé prodejny Kauflandu v Olomouci začne modernizace původní, dvacet let staré pobočky ve Štursově ulici. Hypermarket nedaleko hlavního vlakového nádraží bude zavřený několik měsíců, zákazníky od něj k nové pobočce dopraví také...

Díky 23 500 paletám byla navýšena celková kapacita skladu v Olomouci přibližně o třetinu. „Hochregal přinese lepší pracovní podmínky pro zaměstnance, práci ušetří hlavně řidičům vysokozdvižných vozíků. O práci ale rozhodně nepřijdou, protože těchto zaměstnanců je dlouhodobě nedostatek. Naopak. V konečném důsledku díky naší strategii zajistíme u nás v Olomouci práci více lidem,“ zdůraznil Juraj Bendík, vedoucí logistiky Kaufland ČR s tím, že provoz HRL skladu byl spuštěn v listopadu 2021.

V areálu je ve výstavbě také takzvaný Automatický sklad malých dílů (AKL) s integrovaným automatickým vyskladňovacím systémem. Jeho kapacita bude dalších zhruba deset tisíc palet, tato hala je přitom vhodná také pro skladování drobnějšího zboží, které nezaplní celé palety. „Jde například o nonfood, drogerii, potraviny a další pomalu obrátkové zboží. Krom zjednodušení práce a zvýšení stupně ergonomie dojde samozřejmě ke zjednodušení logistických procesů,“ doplnila mluvčí Maierl.

Vánoční strom Hanáček opustil olomoucké náměstí. V řezbářské škole z něj vyrobí nábytek

Jedna z posledních vzpomínek na Vánoce už opustila olomoucké Horní náměstí. Vánoční strom Hanáček rozřezali pracovníci odborné firmy, dřevo z mohutného kmene ale ještě bude mít další využití. Pod rukama studentů Střední školy řezbářské v Tovačově z...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kaufland

Štítky Obchod, sklady, prodej, Kaufland, práce, podnikání, Olomouc, Česko, Praha, Modletice, Základní odborová organizace Odborového svazu pracovníků obchodu, Kaufland ČR, v.o.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Automatika pro desetitisíce palet. Kaufland za 1,7 miliardy rozšiřuje sklady v Olomouci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.