Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Přerov poprvé otevře skatepark i přes zimu. Místní mládež chce trénovat

Přerovská radnice vyšla vstříc místním milovníkům skateboardu či freestyle koloběžek a poprvé jim otevře zdejší skatepark také přes zimu. Město nyní zpracovává nový provozní řád a slibuje, že už od příštího pátku bude oblíbený skatepark u velké Laguny v provozu.

Přerovský skatepark bývá tři měsíce v zimě zavřený, což se nelíbilo zejména místní mládeži. "Chtěli zkrátka na překážkách trénovat i přes zimu. Jejich požadavek jsme projednali se správcem, tedy s technickými službami, a protože jsme neshledali žádný vážnější důvod, tak vycházíme jejich přání vstříc," potvrdil vedoucí odboru majetku města Miloslav Dohnal.

V dalších městech v Olomouckém kraji bývají skateparky běžně otevřené i v zimě. Pokud není povrch namrzlý nebo mokrý, například v Prostějově u zimního stadionu bývá odpoledne a v podvečer docela plno. 

Město Přerov nyní zpracovává nový provozní řád. "Až dosud platilo, že od začátku prosince do konce února byl skatepark uzavřený. To tedy měníme, ale upozorňujeme uživatele, že by areál měli využívat za předpokladu vhodných klimatických podmínek. Věříme v jejich rozumný přístup," nabádá radní Přerova Michal Zácha (ODS).

Jeseník má nový skatepark. Kombinuje streetový park s moderní BMX dráhou

Skateboardistům, bikerům, milovníkům in-line bruslí nebo jezdcům na koloběžkách začal v Jeseníku dělat radost nový skatepark. Stavba vyšla zhruba na 7,3 milionu korun. Město ho dalo vybudovat v místní části v Bukovicích, nahradil areál v Šumperské...

Ve skateparku loni přibyly nové překážky

Zácha upozorňuje, že i s novým provozním řádem stále platí, že na venkovní sportoviště se nesmí nosit alkohol či drogy, nesmí se tam kouřit, rozdělávat oheň či používat pyrotechniku a zapovězeny jsou také zbraně nebo ostré předměty. 

Skatepark u Laguny prochází každoročně kontrolou. Loni v červnu technici zjistili závady, které město nechalo opravit. "Na podzim byly kromě toho dvě překážky upraveny, rail a fun box, a přikoupeny tři další. Přibyl takzvaný manual-table a dvě překážky zvané rail, jedna o délce 3 a druhá o délce 4 metry," dodal Petr Školoud z odboru majetku města. Za úpravy radnice zaplatila 160 tisíc korun.

Olomouc sklízí kritiku, že chce koupit jednu překážku do skateparku za milion korun

Velké pozdvižení vzbudil plán olomoucké radnice rozšířit skatepark v Neředíně. Za jednu chybějící překážku hodlá město zaplatit téměř milion korun. Vedení radnice namítá, že cena vzešla ze standardně vypsané veřejné zakázky. Podle dodavatele cena...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky skatepark, zima, otevření, mládež, provoz, Přerov, Michal Zácha, Olomoucký kraj, ODS, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov poprvé otevře skatepark i přes zimu. Místní mládež chce trénovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.