Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Ve Šternberku budí pozornost nové prolézačky pro děti, takzvané stromověže

Speciální herní prvky pro děti, takzvané stromověže, budí nyní pozornost v Tyršových sadech ve Šternberku. Tři neobvyklé dřevěné prolézačky jsou navržené tak, aby odradily méně zdatné děti. Radnice ubezpečuje, že stromověže splňují všechny přísné normy, které se vztahují na dětská hřiště.

"V Tyršových sadech byla dokončena instalace multifunkčního herního prvku, takzvané stromověže. Certifikovaná herní sestava je určena dětem ve věku od 3 do 14 let," uvedla mluvčí šternberské radnice Irena Černocká.

Stromověže jsou podle ní navržené tak, aby ztížily přístup méně zdatným dětem a současně splňovaly veškeré požadavky na bezpečný herní prvek. "Sestava zároveň obsahuje stimulující složku dětské hry, kterou je přijetí přiměřené míry rizika," podotkla.

Dětská hřiště v Michalově dostanou ještě letos nové modřínové prolézačky

Děti z Přerova se mají na co těšit. Tři dětská hřiště v Michalově a jedno na Velké Dlážce dostanou zcela nové prolézačky, houpačky, kolotoče, lanové mosty nebo lezecké stěny. Investice bude milion a půl korun.

Stromověže přišly na 800 tisíc korun a ve Šternberku budí velkou pozornost. Zejména rodičům menších dětí je líto, že zmizely původní herní prvky pro děti do tří let, další však radnici chválí za vynalézavost.

"V celé této lokalitě budeme ještě další herní prvky pro děti doplňovat, protože do Tyršových sadů chodí hodně rodičů s malými dětmi. Představíme rovněž celkovou koncepci dovybavení dětských hřišť na území města pro letošní rok," vysvětlila mluvčí radnice.

Rodiče zároveň nabádá, aby zvážili, zda pro jejich ratolesti nejsou stromověže příliš obtížné. "Vzhledem k charakteru herního prvku prosíme rodiče malých dětí o vyhodnocení vhodnosti tohoto herního prvku," řekla.

Olympiáda dětí a mládeže hledá dobrovolníky. Červen bude v kraji svátkem pro nadějné sportovce

Po jedenácti letech zavítají do Olomouckého kraje tisíce talentovaných sportovců, kteří budou zastupovat svůj kraj na Olympiádě dětí a mládeže. Významnou akci bude region na konci června. Již nyní hledají organizátoři 150 dobrovolníků, kteří by...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Šternberk

Štítky stromověže, dětské hřiště, park, inevstice, Šternberk, sad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Šternberku budí pozornost nové prolézačky pro děti, takzvané stromověže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.