Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Dětská hřiště v Michalově dostanou ještě letos nové modřínové prolézačky

Děti z Přerova se mají na co těšit. Tři dětská hřiště v Michalově a jedno na Velké Dlážce dostanou zcela nové prolézačky, houpačky, kolotoče, lanové mosty nebo lezecké stěny. Investice bude milion a půl korun.

S výměnou herních sestav začali pracovníci přerovských technických služeb v těchto dnech. Odstraňují staré prvky, nové budou montovat v průběhu podzimu.

„V Michalově se děti mohou těšit na multifunkční hřiště s dřevěnými konstrukcemi. Zvolili jsme modřín, který je hezký, pevný a tvrdý a pro tyto účely je mnohem lepší než třeba akátové dřevo. Nové sestavy zapadnou do prostředí městského parku,“ konstatovala Lenka Zábojníková z Technických služeb města Přerova.

Děti budou mít k dispozici například dvouvěžovou atrakci s hradbami a podestami, dřevěný prolézací tunel, skluzavku a šikmý lanový most. Budou zde také ptačí hnízdo, balanční lano, žebříky, kolotoč a kladina na pružinách. 

„S výměnou herních prvků počítáme také v části u zahradnictví a před bufetem U králíčka,“ podotkla Michaela Kašíková z přerovského magistrátu. Děti se mohou těšit na indiánský domeček, dobrodružný žebřík nebo houpací síť. 

Jedna sestava bude také na oblíbeném dětském hřišti u panelového domu na Velká Dlážce „Tam ale nebude mít místo modřín, na sídliště jsme raději zvolili kov. Vyměníme současnou atrakci za novou, která bude díky svému provedení odolná i proti vandalům," sdělila Kašíková.

Místo písku štěrk. Přerov nechá opravit kritizované pěšiny v Michalově

Pískové cesty v historickém přerovském parku Michalov projdou opravou. Často rozmáčené stezky dostanou nový štěrkový povrch a drenáž. Radnice investuje do rekonstrukce 2,5 milionu korun, práce budou probíhat ve více etapách i v příštím roce.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky dětské hřiště, prvky, prolézačky, Michalov, Velká Dlažka, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětská hřiště v Michalově dostanou ještě letos nové modřínové prolézačky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.