Počasí dnes26 °C, zítra22 °C
Úterý 23. července 2024  |  Svátek má Libor
Bez reklam

Sněhové podmínky v Jeseníkách se zlepšily, běžkaři mohou na Paprsek

Sněhové podmínky v Jeseníkách se tento týden zlepšily, napadlo zhruba deset centimetrů sněhu a dál sněží. Na přírodní sníh čekají především běžkaři. Upravené trasy jsou nyní jen v nejvyšších polohách Jeseníků, ale nově také kolem Paprsku. V Jeseníkách stále platí první lavinový stupeň.

"Situace se trochu zlepšila, během týdne připadlo zhruba deset centimetrů, nicméně sníh dopadal za silného větru, takže je navátý všude možně, ale zas to tady už opět vypadá jako v zimě. Ve čtvrtek opět začalo sněžit, ale sněžení zatím není nijak výrazné. Máme tady navíc silný nárazový vítr, mlhu a teplota se pohybuje pět stupňů pod nulou. Sněžit by mělo ještě v pátek," řekl dispečer jesenické horské služby Jiří Hejtmánek.

Běžkaři mohou využít v Jeseníkách upravenou trasu z Ovčárny na Švýcárnu, rolba vyjela a nachystala stopy také na Paprsku. V týdnu se již díky novému sněhu podařilo upravit po silné novoroční oblevě, poprvé po 17 dnech, také tratě na loukách u Nové Vsi. 

"Je to zatím jen na bruslení a vhodnější jsou lyže kameňačky. Okruh je na třech loukách v délce dvou kilometrů a lze jej využít i s večerním osvětlením," řekl za lyžařský oddíl SKP Olomouc Jan Pečínka.

"Hřeben je naopak sfoukaný, na lyžích se moc nedá, je tam deset centimetrů sněhu, místy tráva a kameny," doplnil Hejtmánek.

Bobtnající resort Dolní Morava: Turistický ráj na úkor vzácné přírody

Odvrácenou stranou populárního horského resortu Dolní Morava v těsné blízkosti Králického Sněžníku jsou problémy s poškozováním cenné okolní přírody a životního prostředí. Postup provozovatele při rozšiřování areálu opakovaně prověřuje inspekce...

Na Kraličáku v sobotu vystoupí David Koller

Lyžařské areály v horách jsou v provozu, po oblevě využily naplno mrazivých teplot a dosněžily své svahy technickým sněhem. Například v horském areálu Kraličák kromě tradičního provozu chystají tuto sobotu ve svém areálu koncert Davida Kollera, který se odehraje přímo na sjezdovce na úpatí Kralického Sněžníku. Vystoupení Kollera začne v 17:30 hodin u dolní stanice lanové dráhy D-line ve Stříbrnicích.

Všechny areály jsou opět v provozu také ve Ski Aréně Karlov, která nabízí 14 sjezdovek v délce 12 kilometrů všech obtížností. Na svazích leží 50 centimetrů sněhu. Vše v provozu je například také na Ramzové, kde leží až 40 centimetrů sněhu, vleky jedou i v Hlubočkách u Olomouce, výborné lyžařské podmínky tam zajistil technický sníh.

Krásné počasí lákalo k návštěvám Jeseníků. Skiareály se budou chystat na jarní prázdniny

Slunečné počasí přitáhlo do oblasti Jeseníků i do níže položených lyžařských areálů velké množství lidí. Zájem byl nejen o zimní sporty na sjezdovkách, ale také turistiku a další aktivity. Skiareály budou chtít v následujících týdnech navyšovat...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto paprsek.cz

Štítky sníh, podmínky, lyže, běžky, střediska, Jeseníky, Olomoucký kraj, běh na lyžích, David Koller, Švýcárna, Olomouc, Ovčárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sněhové podmínky v Jeseníkách se zlepšily, běžkaři mohou na Paprsek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.