Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Olomoucká Galerie Šantovka nabízí prostor start-upům z regionu

Nový prostor k prezentaci nabízí začínajícím podnikatelům, talentovaným vědcům či kreativním umělcům obchodní centrum Galerie Šantovka v sousedství historického centra Olomouc. V prostorách obchodního centra budou moci vybrané star-upy z regionu týden zdarma využívat prostory k prezentaci svých výrobků a nápadů.

"Chceme usnadnit inovativním projektům navázat kontakt s veřejností. A naopak ukázat návštěvníkům, kteří do galerie chodí, co zajímavého a podnětného vymysleli lidé z regionu i celé republiky," uvedl majitel Galerie Šantovka Richard Morávek, podle kterého do nákupního centra měsíčně zavítá několik stovek tisíc lidí. 

Na ploše bezmála 50 metrů čtverečních se každý týden představí nový koncept. Prostor je podle Morávka zároveň místem, kde je možné se setkávat s lidmi, probírat své zkušenosti nebo představit svoji práci prostřednictvím ukázek či workshopů.

V Galerii Šantovka bude až do února výstava legendárních strojů da Vinciho

Kolekce dřevěných maket legendárních strojů Leonarda da Vinciho bude od soboty zdobit prostory olomoucké Galerie Šantovka. Autorem modelů je český konstruktér Miroslav Mužík, výroba kolekce mechanismů mu trvala šest let. Expozice obsahuje přes 50...

Každý měsíc bude připravován tematicky. V únoru projekt odstartují moderní technologie. Návštěvníci si mohou přijít prohlédnout elektronický zámek Pealock na uzamykání kola, koloběžky, kočárku či skútru. Czechitas zase přiblíží novinky ze světa IT a programování. Představena bude aplikace Swopi či virtuální cestovatelský deník Worldee. V průběhu roku přijdou na řadu témata jako jsou móda,řemesla, umění, vzdělávání, děti nebo bydlení.

Obchodní komplex Galerie Šantovka byl otevřen v roce 2013 nedaleko historického centra Olomouce a s 200 obchody patří mezi deset největších nákupních center v zemi. Galerie Šantovka je součástí rozsáhlého developerského projektu nové městské čtvrti, ve které je kromě obchodního centra a bytových domů plánována i stavba výškové budovy Šantovka Tower.

Policie hledá zloděje kabelky ze Šantovky. Pachatele má na několika záběrech

Krádeží kabelky vznikla jedné ze zákaznic olomoucké nákupní galerie Šantovka škoda okolo 65 tisíc korun. Policie má k dispozici řadu kamerových záznamů pachatele a ženy, která ho doprovázela. Pro zjištění totožnosti neznámých osob žádají policisté...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Šantovka, start-up, prezentace, galerie, Olomouc, obchodní centrum, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká Galerie Šantovka nabízí prostor start-upům z regionu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.