Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Zájemci si mohou koupit bunkry u Starého Města nebo v Adolfovicích

Ministerstvo obrany vyhlásilo další kolo prodeje nepotřebného majetku. Tentokrát si zájemci mohou koupit bunkry například v Adolfovicích na Jesenicku nebo ve Starém Městě pod Králickým Sněžníkem na Šumpersku. Celkem je na prodej třicítka nemovitostí za 1,7 milionu korun.

"Ministerstvo obrany nabízí celkem 30 nemovitostí, z nichž plné dvě třetiny představují objekty bývalých malých pohraničních pevností, takzvaných řopíků. Na severu Moravy je v nabídce jeden řopík u Starého Města pod Králickým Sněžníkem. Zbývajících 15 opevnění se nachází ve Slezsku, většina na Opavsku. Například šest pevností v okolí Sádku u Opavy, ale také na Bruntálsku u Horních Životic nebo na Jesenicku u Adolfovic. Tato opevnění jsou sice na cizích pozemcích, jejichž vlastníci mají k objektům předkupní právo, tito ale o převod objektu do svého vlastnictví neprojevili zájem," uvedl Jiří Caletka z tiskového oddělení ministerstva obrany.

Hanácká kasárna zlevnila o 13 milionů. Obrovská stavba by mohla sloužit úředníkům, studentům i jako depozitář

Po čtvrté míří do elektronické aukce budova Hanáckých kasáren v centru Olomouce, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových přistoupil k úpravě ceny. Oproti třem předchozím pokusům o prodej za 262 milionů korun je tentokrát vyvolávací cena...

Například u Starého Města jde o objekt lehkého opevnění, který stojí zčásti na vlastním pozemku. Řopík leží asi 1200 metrů severovýchodně od Starého Města v těsné blízkosti turistické trasy. Poblíž jsou sruby Krajní, Lesík a Svah, všechny objekty jsou součástí Staroměstského pevnostního okruhu.

Mimo zmíněná opevnění obrana nabízí i další pozemky, za zmínku stojí například pozemky u Rožmitálu pod Třemšínem nebo nedaleko Žatce.

Plánovaný termín, kdy armáda zveřejní další nabídku, je v polovině dubna. V následujícím termínu v květnu by se měly objevit i některé nové dosud nenabízené nemovitosti. Přímo v Olomouci pak ministerstvo opakovaně nabízí k prodeji budovu Hanáckých kasáren.

Ministerstvo obrany nabízí k prodeji tři bunkry u Adolfovic v Jeseníkách. Za pár tisíc korun

Tři bunkry, takzvané řopíky, u Adolfovic poblíž Bělé pod Pradědem v Jeseníkách nabízí k prodeji ministerstvo obrany. Kupní cena se pohybuje od 16 do 21 tisíc korun. Celkem je tentokrát k mání 23 nemovitostí za 1,3 milionu korun.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ministerstvo obrany

Štítky řopík, bunkr, prodej, nabídka, ministerstvo obrany, Adolfovice, Staré Město, opevnění, nemovitost, okres Jeseník, Králický Sněžník, okres Šumperk, Morava, Slezsko

Zájemci si mohou koupit bunkry u Starého Města nebo v Adolfovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.