Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Přerovský bazén projde rekonstrukcí za 11 milionů. Původní vanou prosakuje voda

Více než čtyřicet let starý přerovský bazén projde rozsáhlou opravou. Investice má vyřešit i netěsnosti v oblasti bazénové vany. V kryté části areálu by se mělo pracovat v letošních letních měsících, kdy lidé budou moct k osvěžení a sportu využít venkovní bazén.

Plavecký stadion v Přerově byl otevřen v roce 1978 a světle modré obklady pokrývající dno i stěny jsou ještě původní. To se letos změní, obkladačky a dlaždice řemeslníci osekají a nahradí novými. Mezitím dojde k posouzení konstrukce a hydroizolace padesátimetrové bazénové vany.

„Když byl bazén kvůli covidu pro veřejnost uzavřený, tak se nám - nevíme proč - vzedmula část dna. Vodu jsme vypustili a část opravili. Jenže za pár týdnů se situace opakovala v jiném úseku. Je zřejmé, že je narušená stará hydroizolační vrstva, která tu byla položena před téměř padesáti lety. Nechceme dojít až do havarijního stavu, kdy by bylo nutné bazén uzavřít, a proto považujeme za vhodné zahájit rekonstrukci co nejdříve,“ vysvětluje Jaroslav Hýzl, jednatel společnosti Sportoviště Přerov, která má přerovský plavecký areál ve správě.

Přerovská sportovní hala je uzavřená. Kvůli vlhku se propadá podlaha

Město Přerov muselo uzavřít svou sportovní halu, protože u vchodu se propadla podlaha. Celou budovu nyní musí prohlédnout statik, město zatím nedokáže odhadnout, kdy ji zase otevře. Do haly chodí stovky sportovců, hrají se zde volejbal, nohejbal...

Vedení města rozhodlo o variantě nových povrchových úprav na bazénu, kromě keramických obkladů se uvažovalo také o využití modulárního systému z panelů z nerezové oceli v kombinaci s tvrdým PVC. Tato možnost by ale mohla být až o pět milionů dražší. Náklady na opravu bazénu by se nyní měly pohybovat na částce 11 a půl milionu korun.

„Původní obklad bude osekán, poté by mělo dojít k odbornému posouzení původní železobetonové konstrukce bazénu – je třeba zjistit, kde dochází k průsaku a tato místa opravit. Nutné bude i vybourání stěnových trysek a bazénové výpusti, vana získá nové prvky a ty budou napojeny na stávající rozvody,“ nastínila náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová (ANO).

Součástí zakázky má být i výměna vstupních madel a odbourání stávajících startovacích bloků, které mají nahradit moderní nerezové bloky. Projekt, který přijde asi na 630 tisíc korun, bude řešit i opravu bazénových ochozů, neboť ty jsou letitým působením vody narušeny.

Kromě covidové situace a problémů se dnem bazénu zasáhly v loňském roce přerovský bazén i další nečekané potíže. Do hromosvodu budovy udeřil blesk a následkem byly značné škody. Závady si vyžádaly i několikaměsíční opravy. Kromě pokladních či monitorovacích systémů nebyly v provozu ani řídící technologie bazénů.

Přes šest milionů za dvoupokojový byt v Přerově? Zájemci volají nepřetržitě, říká developer

Třípokojový byt v Přerově za osm milionů a 2+kk za šest? Nedaleko městského fotbalového stadionu a plaveckého bazénu začala výstavba bytového domu, který má přinést vyšší standard bydlení. Ceny bytů vzbudily ohlas a rozpaky na sociálních sítích,...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky Investice, rekonstrukce, bazén, plavání, Přerov, vana, oprava, Hana Mazochová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovský bazén projde rekonstrukcí za 11 milionů. Původní vanou prosakuje voda  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.