Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Rumová recidiva. Muže za vypití lahve v obchodě řešili strážnici, druhý den to udělal znovu

Neodolatelná touha po rumu a lhostejnost k možnému trestu. Sedmačtyřicetiletý muž si v olomouckých supermarketech dvakrát během dvou dnů dopřál láhev oblíbeného alkoholu bez zaplacení a jeho počínáním se museli zabývat strážníci městské policie. Ve druhém případě navíc skončil na záchytce. Přestupky bude řešit správní orgán, dotyčný jich už má na kontě za posledních pět let přes šedesát.

Nebývalou ranní dávku alkoholických nápojů si muž dopřál v neděli v supermarketu na ulici Pasteurova v Olomouci, kdy bez zaplacení zkonzumoval láhev rumu za 130 korun. „Nejednalo se o žádného nováčka, ale o zkušeného matadora, který má s touto činností a také se zálibou v rumu bohaté zkušenosti. Podobných případů, kdy tento muž alkohol zkonzumuje nebo jej odcizí, řešili strážníci víc než dost,“ konstatoval mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle. Nahlášením případu správnímu orgánu ale k nápravě muže nedošlo.

Druhý den odpoledne se totiž situace opakovala, muž si tentokrát dopřál lahev rumu za 160 korun v prodejně na ulici Dobnerova. Opět bez placení a navíc se hodnota na alkoholtesteru vyšplhala na 2,7 promile v dechu. „Muž skončil na záchytce a po zadokumentování strážníci případ opět odeslali správnímu orgánu,“ uvedl mluvčí Čunderle.

Co s auty na sídlištích? Lidé nechtějí parkovací dům před okny, říká olomoucký primátor Žbánek

Zaváděním změn v systému parkování se podrobněji zabývá také olomoucký primátor Miroslav Žbánek (ANO). Úpravu parkovací politiky vidí jako takřka jediný nástroj, kterým lze nyní ve městě a zejména na sídlištích řešit nedostatek stání pro auta. „Než...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Alkohol, opilost, krádež, Městská policie Olomouc, záchytka, Olomouc, rum, správní úřad, Pasteur

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rumová recidiva. Muže za vypití lahve v obchodě řešili strážnici, druhý den to udělal znovu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.