Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Skatepark a pumptrack na louce. Litovel chystá nová sportoviště, řeší i hluk na sídlišti

Nový skatepark a pumptracková dráha rozšíří rekreační zónu u koupaliště v Litovli. Na louce by měly nové prvky stát už letos, od domů oddělí sportoviště protihlukový val. Na ruch ze skateparku si stěžují obyvatelé sídliště Karla Sedláka, nyní jej nahradí moderní varianta na louce u řeky.

V areálu mezi kempem a koupalištěm vzniklo před nedávnem workoutové hřiště, letos by měl přibýt skatepark, cyklistická dráha takzvaný pump track a možná také hřiště na plážový volejbal, které by zajišťoval provozovatel kempu.

„Tuto akci připravujeme asi dva roky, dokumentaci pro stavbu již máme k dispozici. Cílem je oslovit mládež i starší děti. Máme ve městě a v okolních obcích spoustu dětských hřišť, ale pro věkovou skupinu nad šest let toho pro děti Litovel až tolik nenabízí. Z toho důvodu jsme do toho šli, aby areál fungoval i třeba jako prostředek prevence kriminality,“ řekl k projektu starosta Litovle Viktor Kohout (SNK).

V Litovli by mohl vzniknout Lidl, řeší se ale problematické napojení na krajskou silnici

O další rozšíření sítě prodejen usiluje obchodní řetězec Lidl v Litovli, kde by pobočka mohla vzniknout v Nádražní ulici. Podle starosty města Viktora Kohouta probíhají jednání s vlastníky potřebných nemovitostí, další klíčovou podmínkou je...

Na investici vyčlenilo město 15 milionů korun s tím, že roli zde bude hrát i vynětí pozemku z fondu orné půdy. „Dojde k zhodnocení rekreační oblasti, kterou budou moct využívat místní i třeba turisté. Zažádali jsme i o dotaci, uvidíme, jak to dopadne. Počítáme i s tím, že to budeme krýt celé z rozpočtu,“ podotkl starosta a dodal, že rekreační park nevzniká jen jako reakce na stížnosti na hluk.

„Hlavní důvod to nebyl, prioritou je pro lidi něco vybudovat. Ale samozřejmě je dobře, že se podaří zabít dvě mouchy jednou ranou. Hřiště je nyní v areálu sídliště a lidé, kteří pracují na směny a chtějí se přes den vyspat, vnímají hluk ze skateparku. Tam jsou ještě staré nevhodné prvky a navíc si to mládež doplňuje i hudbou z reproduktorů,“ popsal současnou situaci Viktor Kohout.

Kromě nových prvků sportoviště by se měly postupně uskutečňovat i související investice. V plánu je protihlukový val pro zklidnění sousedící ulice Javořícká a poté i parkoviště a cesta. „V té zóně máme naprojektovanou silnici i parkoviště jako zázemí pro tyto sporty i koupaliště. Nyní na to nejsou vyčleněné peníze, ale příští zastupitelstvo by si to mělo vzít jako jednu z priorit,“ míní litovelský starosta.

Proměna Masarykovy třídy vstoupí do další fáze. Po olomouckém bulváru se pak bude jezdit třicítkou

Čtyři měsíce zbývají do plánovaného termínu dokončení stavebních prací na Masarykově třídě v Olomouci. Důležitá spojnice centra města a hlavního vlakového nádraží se poté zařadí do zóny 30, dojde k omezení maximální rychlosti projíždějících...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Investice, rekreace, sport, areál, sídliště, skatepark, pumptrack, Litovel, louka, sportoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skatepark a pumptrack na louce. Litovel chystá nová sportoviště, řeší i hluk na sídlišti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.