Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V Jeseníkách jsou dobré sněhové podmínky. Upravena je i většina stop

Dobré sněhové podmínky nabízí Jeseníky, kde navzdory oteplení pokrývá sjezdovky stále silná vrstva sněhu. Na své si přijdou také běžkaři, kteří si mohou vybrat z několika upravených tras. V Jeseníkách platí druhý stupeň lavinového nebezpečí.

"V Jeseníkách panuje zimní pohoda, sněhu je až 130 centimetrů," uvedl dispečer Horské služby Jeseníky. V nižších polohách je na sjezdovkách sněhu méně a kvůli výkyvům nočních a denních teplot má už horší kvalitu. "Dopoledne je sníh zmrzlý, přes den změkne. Na sjezdovkách se potom odpoledne dělají terénní nerovnosti a jsou místy vyškrábané. V nižších polohách je to už jarní lyžování," podotkl.

O víkendu budou mít lyžaři v Jeseníkách k dispozici většinu běžeckých tras například v okolí Paprsku, na Staroměstsku, vyrazit budou moci na magistrálu z Ovčárny na Švýcárnu a Praděd či na trasy v okolí Karlova a Skřítku. Zatímco minulý týden byl v Jeseníkách silný vítr, kvůli kterému v některých střediscích nejezdily vleky a lanovky, tak pro nadcházející víkend je předpověď počasí příznivá.

Dobré sněhové podmínky jsou například ve Ski Aréně Karlov, která díky jarním prázdninám eviduje nárůst lyžařů a očekává o víkendu vysokou návštěvnost. "Sněhu máme dost, dokonce v uplynulých dnech ještě nějaký připadl. Bílo je i mimo sjezdovky," řekl Boris Keka z areálu Ski Aréna Karlov, ve kterém je 14 sjezdovek v délce 12 kilometrů.

Jeseníky postihla obleva, běžecké stopy trpí. Střediska mají sněhu dost

Jeseníky postihla postihla výrazná obleva, podepsala se především na stavu běžeckých tratí. Na mnoha místech pršelo nebo byly smíšené přeháňky. Situaci v lyžařských areálech to však zatím zásadně neovlivnilo, zásob sněhu mají střediska dost. V...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Běžky Skřítek

Štítky sníh, lyžování, podmínky, hory, Jeseníky, sjezdovka, Švýcárna, jarní prázdniny, Staroměstsko, Ovčárna, Praděd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jeseníkách jsou dobré sněhové podmínky. Upravena je i většina stop  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.