Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Kvůli revitalizaci sídliště a parkovacím místům Šumperk vykácí stromy. Nahradí je nová výsadba

Další etapa revitalizace sídliště Sever v Šumperku, která zahrnuje také budování parkovacích míst, si vyžádá kácení stromů. Radnice ubezpečuje, že veškerou zeleň nahradí nová výsadba. Letošní investice překročí 23 milionů korun.

Letošní etapa revitalizace zahrnuje oblasti Šumavské a Erbenovy ulice. Obyvatelé získají více místa pro parkování aut, součástí projektu je oprava chodníků, přibydou podzemní kontejnery pro tříděný odpad, nové osvětlení a upravena bude také zeleň včetně parkové úpravy trávníku.

"Vnitroblok v Erbenově ulici svým rozsahem nevyhovuje současným požadavkům. Vnikne zde více než 50 parkovacích míst a opraveny budou chodníky, které povedou ve většině případů ve stejných místech. Z důvodu nutnosti rozšíření zpevněných ploch je nutné provést úpravu stávající zeleně, která bude nahrazena náhradní výsadbou. Její součástí budou vzrostlé stromy, jako jsou například javory, sakury či lípy," vysvětlila mluvčí šumperské radnice Soňa Singerová.

Kromě nového veřejného osvětlení bude celá lokalita pohodlnější také pro vozíčkáře a chodce, kteří mají ztíženou orientaci v prostoru. 

"Regenerace pokračuje v letošním roce i na sídlišti v Prievidzské ulici, letos zde budou provedeny práce za více než 5 milionů korun," dodala mluvčí radnice.

V Šumperku vznikne první soukromá základka. Zapojí i prvky Montessorri pedagogiky

Alternativní přístup ke vzdělávání má v Šumperku od září nabídnout první soukromá základní škola, která se v úvodní fázi otevře pro dva třídní kolektivy po 12 dětech. Zařízení s názvem Sofie má být podle zakladatelky Zuzany Stonové školou pro 21....

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kácení, stromy, revitalizace, sídliště, výsadba, radnice, Šumperk, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli revitalizaci sídliště a parkovacím místům Šumperk vykácí stromy. Nahradí je nová výsadba  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.