Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Do centra Přerova se od čtvrtka vrací farmářské trhy, celkem jich bude sedm

Do centra Přerova se od tohoto čtvrtka vrací farmářské trhy. Město jich má letos v plánu sedm, uskuteční se přímo na hlavním Masarykově náměstí a budou po sobě následovat vždy zhruba po měsíci s výjimkou letních prázdnin. Lidé zde budou moci koupit sortiment podle aktuálního období.

"Na prvním březnovém trhu nabídnou prodejci jarní ozdoby, dekorace a výrobky z levandule, ale také klasické zboží jako pečivo, uzeniny, zabijačkové produkty, medy, koření, víno z černého rybízu, brambůrky či těstoviny," uvedla Jana Neradilová z Okresní agrární komory v Přerově. Kromě potravin se mohou návštěvníci těšit také na dětské oblečení a čepičky, originální šperky a ovčí výrobky.

Na druhém farmářském trhu, který se uskuteční těsně před Velikonocemi 14. dubna, najdou zájemci větší výběr velikonočních dekorací, návštěvníci si mohou koupit ručně zdobené kraslice a budou se plést pomlázky. "Už se objeví i první prodejci s přísadbou či všeobecně se zahrádkářskými výpěstky. V plánu je i projekt ministerstva zemědělství Ryba na talíř," doplnila Neradilová. 

V červnu budou trhy obohaceny výrobky oceněnými značkou Regionální potravina a na podzim pak budou k mání tradičně dušičkové vazby.

Olomouckou tržnici přebírá Výstaviště Flora. Zelné trhy budou pokračovat

Olomouckou tržnici dnes oficiálně převzalo Výstaviště Flora Olomouc, které bude oblíbenou prodejní plochu provozovat. Radnici se totiž nepodařilo najít nového strategického nájemce. Výstaviště slibuje, že o populární zelné trhy Olomoučané v...

Trhy pořádá agrární komora šestým rokem

Čtvrteční farmářské trhy budou začínat vždy v 9 a končit v 16 hodin. "Víme, že o jiné termíny ani prodloužený čas prodejci zájem neměli. Přesto jsme rádi, že se tradiční trhy v Přerově stále drží a těší se oblibě," podotkl primátor města Petr Měřínský (ANO). Další trhy se poté uskuteční v termínech 12. května, 9. června, 8. září, 13. a 27. října.

Loni i předloni dopadla na pořádání tradičních farmářských trhů koronavirová opatření, například předloni se v březnu ani v dubnu v Přerově nekonaly, znovu se na jejich tradici navázalo až v květnu. Trhy pořádá šestým rokem Okresní agrární komora ve spolupráci s městem.  

Olomoucké sbírkové skleníky se opět otevírají. Zájem z listopadu a prosince mile překvapil, zní z Flory

V zimních měsících se návštěvníkům otevřou sbírkové skleníky Výstaviště Flora Olomouc ve Smetanových sadech. O víkendu si tak mohou lidé prohlédnout květy tropických rostlin i plodící kávovník, k vidění jsou také exotická zvířata či mořské akvárium....

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky farmářské trhy, centrum, agrární komora, potraviny, Přerov, farmářský trh, Agrární komora České republiky, Velikonoce, Petr Měřínský, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do centra Přerova se od čtvrtka vracejí farmářské trhy, celkem jich bude sedm  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.