Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V olomoucké zoo se narodila dvě mláďata mravenečníků. Fotografovi se podařilo zachytit pouze jedno z nich

Na konci ledna a v polovině února se v olomoucké zoo narodila mláďata mravenečníka čtyřprstého. Pavilon, kde se mravenečníci nachází, právě prochází rekonstrukcí, zahradě se přesto podařilo odchovat dvě mláďata.

Olomoucká zoologická zahrada je jediným chovatelem mravenečníka čtyřprstého na území České a Slovenské republiky, kterému se daří mravenečníky i rozmnožovat. Kvůli rekonstrukci pavilonu zatím není možné mravenečníky navštívit, proto poskytla zoologická zahrada alespoň fotografie.

„Našemu fotografovi se podařilo poprvé zachytit jedno z mláďat, konkrétně to starší. Prozatím se jim všem daří dobře,“ uvedla zooložka Jitka Vokurková. S chovem začala v roce 2003 díky zvířecímu páru Dartovi a Tamě. Tehdy to byl jediný pár, který žil v českých a slovenských zahradách. Dodnes se podařilo úspěšně odchovat celkem 16 mláďat.

Odchov mravenečníků v péči člověka je problematický. Důvodem je zejména nepřítomnost termitů v potravě. Chovatelům se nemusí dařit ani poskytnout chovnému páru podmínky, které panují v tropických pralesích.

Pavilon netopýrů v olomoucké zoo prošel rekonstrukcí. Vrací se do něj kusu liščí

Kromě noční oblohy je v pavilonu netopýrů v olomoucké zoo už vše hotovo. Návštěvníci se tam mohou setkat se staronovými obyvateli - kusu liščími. Do zahrady se tito vačnatci vrací po třinácti letech.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Olomouc

Štítky Zoo Olomouc, Olomoucký, mravenečník, mládě, zahrada, fotograf, zoologická zahrada, Tama, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V olomoucké zoo se narodila 2 mláďata mravenečníků. Fotografovi se podařilo zachytit alespoň jedno z nich  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.