Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Přerov opět ozdobí barevné květinové koberce. Obyvatelé se mohou těšit i na novou mlžnou bránu

Na květinové koberce, muškátové pyramidy a novou mlžnou bránu se letos na jaře a v létě mohou těšit obyvatelé Přerova. První záhony z ladoněk, krokusů či tulipánů se už na trávnících ve městě začínají rýsovat v těchto dnech.

"V těchto dnech už můžeme na trávnících vidět jarní cibuloviny, které byly loni na podzim vysázeny zejména na třídách Gen. Janouška a 17. listopadu, v ulicích Želatovská a Bezručova. V posledně jmenované ulici v parčíku s majákem byly vysázeny i krokusy, které pokvetou modře, fialově a bíle," potvrdil radní Přerova Michal Zácha (ODS).

V Michalově v blízkosti psího hřiště město vysázelo ladoňky, krokusy, modřence, drobné tulipány a narcisy. 

"Vykvétají také cibuloviny, které byly vysázeny u kina Hvězda, na náměstí Svobody, v ulicích Pod Valy a Velká Dlážka. Mobilní nádoby v ulicích Bratrská, u Přerovanky a na náměstí TGM byly osázeny dvouletkami, které kvetly celou zimu a pokvetou do května,“ dodal Petr Školoud z odboru majetku města.

V dubnu a května je ještě v plánu výsadba lilií pod hradbami v ulici Spálenec a následně i na kruhovém objezdu v Želatovské ulici. Na jaře město nechá osázet také ulice Palackého novým živým plotem.

Obyvatelé Prostějova se dočkají dvou mlžítek. Ve vedrech přijdou vhod

Obyvatelé Prostějova se přece jen dočkají dvou mlžítek, které by jim alespoň trochu mohly zpříjemnit horké letní dny na rozpálením náměstí v centru. Radní nákup schválili už loni, kvůli epidemii koronaviru však vybraná firma zařízení nedodala....

Květinové nádoby, mlžná brána, kraslicovník

Hlavní přerovské náměstí chce radnice oživit muškátovými pyramidami, které se tam objeví po třech zmrzlých mužích. "Kromě toho zde bude mít premiéru nová mlžná brána a sedm nádob s květinami, které by designově měly do prostředí zapadnout, z toho tři nádoby budou sloužit k usazení této brány. A ve spolupráci s městkou architektkou se pokusíme náměstí vylepšit ještě i dalšími novinkami,“ řekl vedoucí odboru majetku města Miloslav Dohnal.

Před Velikonocemi na náměstí vyroste také kraslicovník, a pokud se od lidí podaří získat dostatek jarních dekorací, město je nechá zavěsit na hlohy, které náměstí lemují. "Přinese to šedivému náměstí porci pestrosti," odhaduje mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Přerovské náměstí dostane nové mlžné brány. Nákup schválili radní města

Nové mlžné brány, které mají v létě lidem zpříjemnit pobyt na rozpáleném hlavním náměstí v Přerově, hodlá pořídit zdejší radnice. Stávající rozprašovače obyvatelé kritizovali, že se na náměstí nehodí, a tak město koupí nové. Součástí dodávky budou...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Přerov

Štítky květiny, záhony, jaro, mlžná brána, Přerov, šafrán, koberec, Michal Zácha, ODS, Velikonoce, Lenka Chalupová, tulipán, trávník, Náměstí Svobody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov opět ozdobí barevné květinové koberce. Obyvatelé se mohou těšit i na novou mlžnou bránu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.