Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

FOTOGALERIE: Centrum pro uprchlíky v Olomouci zdobí dětské obrázky, vznikly i ukrajinské omalovánky

Asistenční centrum pro uprchlíky v Hanáckých kasárnách v Olomouci zdobí dětské obrázky. Nakreslily je české a ukrajinské děti, aby alespoň trochu potěšily běžence, kteří utíkají před válkou. Pro své ukrajinské kamarády kromě toho české děti nakreslily například i omalovánky s ukrajinským překladem.

Asistenční centrum pro uprchlíky z Ukrajiny funguje v Hanáckých kasárnách v Olomouci, kam se přestěhovalo v podstatě hned na začátku uprchlické vlny z provizorních prostor na kraji. Běženci si zde mohou vyřídit základní záležitosti okolo pobytu.

"Součástí asistenčních center je také pomoc materiální, ubytovací, lékařská a psychologicko-sociální," dodal hejtman Josef Suchánek (PirSTAN). Profesionálové a dobrovolníci s klienty pracují ve skupinkách i individuálně, nabízejí jim podporu a pomoc a mluví s nimi o nejrůznějších záležitostech nad rámec standardních procesních úkonů centra.

"A to není všechno. V Olomouci prostory centra postupně zdobí dětské obrázky. Z větší části jsou malované českými dětmi, začínají se však pomalu objevovat i obrázky dětí z Ukrajiny. Věřím, že takto vystavená dílka mohou potěšit a učinit naše centrum přívětivějším," doufá hejtman.

Mezi lidmi začaly kromě toho kolovat například i omalovánky s ukrajinskými popisky, které pro ně nakreslily děti z regionu. 

"Ukrajinské překlady dělal někdo z dobrovolníků z Centra na podporu integrace cizinců ve Zlíně. Omalovánky pro děti jsou k volnému šíření, část obrázků nakreslila například moje šikovná neteř Nelinka. Jsou k volnému šíření, budu ráda, když za jejich použití lidé zaplatí dobrovolný příspěvek některé z organizací, které lidem z Ukrajiny pomáhají," uvedla jedna z autorek myšlenky Pavla Červenková.

Stovky ukrajinských uprchlíků hledají v Olomouckém kraji práci. Volných míst je dost

Úřad práce v Olomouckém kraji eviduje téměř tři stovky uprchlíků z Ukrajiny, kteří hledají práci nebo žádají o povolení k zaměstnání. Ucházet se mohou o všechna volná pracovní místa, kterých je přes devět tisíc. K výkonu některých povolání je...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Hejtman Josef Suchánek, Pavla Červenková

Štítky Ukrajina, děti, kresby, omalovánky, asistenční centrum, pomoc, Olomouc, Olomoucký kraj, obrázek, uprchlík, omalovánka, Josef Suchánek, Piráti a Starostové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Centrum pro uprchlíky v Olomouci zdobí dětské obrázky, vznikly i ukrajinské omalovánky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.