Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Nadace rodiny Morávkových se zapojila do sbírky na pomoc dětem na Ukrajině

Více než 18 tisíc korun byl výtěžek prvního Lobster Food Festivalu, který se minulou sobotu uskutečnil v Envelopa Office Centre v Olomouci. Lidé přispěli na pomoc ukrajinským uprchlíkům tím, že si zakoupili charitativní boršč. V průběhu festivalu vystoupili také ukrajinští umělci. Výtěžek putoval na transparentní účet Nadace rodiny Morávkových, která peníze přerozdělí potřebným na konkrétní pomoc.

Nadace se zapojila také do dalších aktivit. Společně s Galerií Šantovka zajistila sběrné místo pro humanitární sbírku věnovanou dětem na Ukrajině. Charita Olomouc vyhlásila bleskovou humanitární pomoc pro děti nacházející se ve velkém uprchlickém táboře ve městě Černivci na Ukrajině. „Lidé do sbírky mohou přispět tím, že zakoupí nebo darují dětskou výživu, kaše, přesnídávky, příkrmy nebo mléko, dětské jednorázové pleny nebo vlhčené ubrousky. Věci je možné nosit celý týden až do 11. dubna k infostánku v Galerii Šantovka,“ řekla manažerka centra Michaela Mitáčková.

V partnerském městě Černivci na jihozápadě Ukrajiny je na místní univerzitě zřízeno záchytné centrum pro uprchlíky z válečných oblastí. Aktuálně se v něm nachází několik tisíc osob. V tomto provizorním táboře docházejí nezbytné životní potřeby.

Bleskovou humanitární sbírku vyhlásila Charita Olomouc ve spolupráci se Statutárním městem Olomouc, Univerzitou Palackého v Olomouci a Okresní hospodářskou komorou Olomouc. Před Velikonocemi pak do Černivci vyrazí kamion s humanitární pomocí. Dopravu zajistí přepravní firma EGT Express.

Nadace rodiny Morávkových vznikla v roce 2019, kdy hlavní část pomoci směřovala k handicapovaným nebo těžce nemocným lidem. Následně v dalších měsících nadace podpořila prostřednictvím sbírek i rodiny, které zasáhla živelná pohroma v podobě tornáda. Podporu získaly i rodiny, které se starají o nemocné děti, nebo ztratily své nejbližší. V roce 2021 pomohla nadace částkou 1 992 715 korun. Více informací je na webu nadace.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto FB Galerie Šantovka

Štítky Ukrajina, sbírka, nadace, Morávek, rodina, Olomouc, Černovice, Šantovka, Velikonoce, Univerzita Palackého v Olomouci, Hospodářská komora, Charita Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nadace rodiny Morávkových se zapojila do sbírky na pomoc dětem na Ukrajině  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.