Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Na zámku v Hranicích praskla část skleněné střechy. Dvorana je uzavřená

Hranická radnice musela uzavřít severní vstup a dvoranu zdejšího zámku, protože praskla jedna ze skleněných tabulí ve střešní konstrukci. Město již pracuje na provizorním zajištění střechy sítěmi, od loňska kromě toho připravuje celkovou opravu zastřešení dvorany. Provoz úřadů, které zde sídlí, omezený není.

"Jedna skleněná tabule nečekaně praskla a nevíme proč. Nouzově jsme ji zabezpečili dřevěnou deskou a pro jistotu připravujeme provizorní zajištění celé dvorany sítěmi. Do té doby bude z bezpečnostních důvodů uzavřená," potvrdil mluvčí hranické radnice Petr Bakovský.

Skleněné zastřešení dvorany je staré více než dvacet let. V loňském roce celou konstrukci posuzoval statik a podle Bakovského nenašel žádný akutní problém. Důvodem prasklin může být například stáří materiálu. "Ráno byla tabule ještě v pořádku, ale odpoledne už byla prasklá. Snad změna teplot, těžko v tuto chvíli říct," podotkl mluvčí radnice.

Město nicméně již od loňska připravuje celkovou opravu zastřešení dvorany, která přijde určitě na několik milionů korun. Na zámku v Hranicích v současné době sídlí jedna expozice hranického muzea, je tam informační centrum, podatelna a městská policie, které jsou normálně v provozu. 

Dvoranu a severní vstup chce radnice otevřít během několika týdnů, jakmile dokončí provizorní zajištění střechy sítěmi. "Síť bude natažená pod střechou. Obyvatelům děkujeme za pochopení," uvedl mluvčí radnice.

Začala příprava vysokorychlostní trati do Hranic. Správci železnic sní o rychlosti 320 kilometrů

Po vysokorychlostní trati směrem na Ostravu by v budoucnu měly vlaky jezdit rychlostí až 320 kilometrů za hodinu. Správci železnic nyní odstartovali práce na projektu pro dvacetikilometrový úsek mezi Prosenicemi a Hranicemi na Přerovsku. Součástí...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hranice

Štítky střecha, sklo, prasklina, zámek, uzavření, radnice, oprava, Hranice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zámku v Hranicích praskla část skleněné střechy. Dvorana je uzavřená  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.