Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V Jeseníkách se stále lyžuje, určitě pojede Ovčárna. Na tratě mohou vyrazit i běžkaři

V Jeseníkách si zájemci stále mohou zalyžovat. V povozu jsou vleky na Ovčárně, ke kterým se o víkendu možná přidá také Červenohorské sedlo. Na své si přijdou i běžkaři, využít mohou tratě v nejvyšších polohách hor. Na Ovčárně leží kolem metru sněhu.

"Sněhu je momentálně nejvíce v oblasti mezi Ovčárnou a Pradědem. Ze středisek zřejmě ještě o víkendu pojede Červenohorské sedlo a jede Ovčárna. Nahoře na Ovčárně nyní hlásí kolem metru sněhu a čím nižší polohy, je sněhu méně, na sedle už je sněhová pokrývka nesouvislá. Na běžeckých tratích máme od 20 do 50 centimetrů sněhu. Čím výše, tím lépe," uvedl náčelník jesenické horské služby Vítězslav Kaller.

Podle dispečera horské služby Ondřeje Škovránka napadlo v nejvyšších polohách za poslední dny ještě čtyři až pět centimetrů sněhu. "Běžecké tratě jsou sjízdné z Ovčárny na Praděd a Švýcárnu a pod Kurzovní chatou, směrem na sedlo už jsou trasa nesouvislá," řekl Škovránek. Na Ovčárně je nyní teplota mezi minus jedním až dvěma stupni pod nulou, ještě ve středu zde sněžilo.

Na Červenohorském sedle se naposledy lyžovalo o Velikonočním pondělí, zda provozovatelé spustí vleky i tento víkend, zatím není jasné. "Máme to zatím otevřené, rozhodneme se v pátek. Zatím je to sjízdné, ale pokud by mělo pršet, nemá význam to otevírat," řekl vedoucí střediska Martin Dubský. Uplynulý prodloužený velikonoční víkend byl co do návštěvnosti nadstandardní.

Ovčárna, které leží v národní přírodní rezervaci v nadmořské výšce 1440 metrů, má od ochranářů kvůli své poloze povolený provoz do konce dubna.

V nejvyšších moravskoslezských horách poblíž České Vsi včera ráno řidič auta natočil dospělého vlka. Záběry se objevily na sociálních sítích. Podle ochránců přírody jde o jedinečné snímky, nelíbí se jim však, že řidič vlka pronásledoval a že v...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Běžky v Jeseníkách

Štítky sníh, lyžování, běžky, podmínky, hory, Jeseníky, Ovčárna, Červenohorské sedlo, běh na lyžích, Praděd, Švýcárna, Velikonoční pondělí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jeseníkách se stále lyžuje, určitě pojede Ovčárna. Na tratě mohou vyrazit i běžkaři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.