Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letní tábory, doučování i terapeutické divadlo. Nadační fond Albert rozdělil v kraji 400 tisíc korun

PR článek

Nadační fond Albert v pátek slavnostně ocenil dětské domovy a další organizace v oblíbeném programu Bertíci. O nejlepších osmi projektech rozhodli svými hlasy zákazníci obchodů Albert na Olomoucku. Celkově fond rozdělil dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí 400 tisíc korun. Za poslední dva roky se podpora v kraji vyšplhala na více než milion korun.

Dvaadvacátý ročník oblíbeného charitativního programu proběhl na podzim a tradičně propojil místní komunity. „Těší nás, že i v náročné době lidé s nadšením rozhodovali o projektech z jejich blízkého okolí. Bertíci nabízí skvělou příležitost, jak se může veřejnost seznámit s činností i konkrétními příběhy organizací v regionu,“ řekla Alena Paldusová, manažerka Nadačního fondu Albert. „Zákazníci obchodů Albert, kterým patří velké poděkování, podpořili v Olomouckém kraji projekty zaměřené na mentální zdraví a rozvoj dětí ze sociálně složitého prostředí či aktivity směřující ke smysluplnému trávení volného času, jako jsou letní tábory nebo kroužky,“ doplnila.

Slavnostní setkání u příležitosti ocenění vítězných organizací hostil Krajský úřad. „Olomoucký kraj si velmi váží všech aktivit soukromého sektoru, které míří do podpory sociálně znevýhodněných skupin obyvatel. Věřím, že spolupráce hejtmanství a podnikatelů může v tomto směru přinést mnoho dobrého,“ uvedl radní Olomouckého kraje pro oblast školství Aleš Jakubec.

Bertíci pomáhají dětem cítit se dobře

Mezi osmičku podpořených organizací v kraji patří dětské domovy ze Staré Vsi, Hranic, Olomouce, Plumova, Prostějova a Přerova a dále olomoucké Sdružení D a společnost Podané ruce.

Dlouhodobou pomoc Nadačního fondu Albert ocenila Irena Adámková z Dětského domova v Prostějově: „Bertíci přinášejí pro naše děti možnost pravidelné psychoterapie. Přejeme si, aby se zvládly ještě lépe komunikovat, vyjádřit své potřeby a budovaly si zdravé sebevědomí, co je základem toho, že se jednou zapojí bez závažných problémů do dospělého života.“ Lepší příležitosti pro rozvoj vyzdvihnul i ředitel olomouckého dětského domova Dalibor Křepský: „Stejně jako v minulých letech použijeme finance na doučování děti, volnočasové aktivity nebo výbavu pro odcházející mladé lidi.“ Organizace grant od Nadačního fondu Albert často využijí také na financování blížících se letních táborů, na kterých si děti mohou užít volný čas v jiném prostředí a vrátit se s novými zážitky.

Trojnásobná pomoc v době pandemie

V průběhu pandemie Nadační fond Albert zintenzivnil pomoc a spolupráci s dětskými domovy a řadou dalších neziskových organizací v Česku. Ve srovnání s rokem 2019 více než ztrojnásobil své celkové dary na hodnotu přes 15 milionů korun a navýšil také počet podpořených organizací. Kromě běžné podpory pomáhal i materiálními dary v podobě dezinfekcí, rukavic, hraček, knížek či školních potřeb. V Olomouckém kraji pomohl Nadační fond Albert během dvou koronavirových let částkou převyšující milion korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Nadační fond Albert, dětský domov, Bertíci, Olomoucký kraj, nadační fond, dětský tábor, Albert Česká republika, Aleš Jakubec, Prostějov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní tábory, doučování i terapeutické divadlo. Nadační fond Albert rozdělil v kraji 400 tisíc korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.