Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

VIDEO: Při kontrole ve Štítech celníci objevili léky k výrobě drog. Prodaly by se za téměř 900 tisíc

Při běžné kontrole projíždějícího vozu zabavili celníci ve Štítech na Šumpersku velké množství léků, které se využívají k výrobě drog. Z více než 12 tisíc tablet by šlo vyrobit přibližně 890 gramů pervitinu, který má na černém trhu hodnotu téměř 900 tisíc korun. Řidiči hrozí až deset let.

Automobil s léky celníci objevili minulý týden při běžné kontrole ve Štítech na Šumpersku. "Krátce po čtrnácté hodině zastavili v rámci namátkové kontroly osobní automobil s českou poznávací značkou. Po zastavení automobilu přistoupila hlídka ke kontrolovanému vozidlu a zahájila celní kontrolu. Ve vozidle se nacházel osmačtyřicetiletý řidič a šestatřicetiletá spolujezdkyně. Posádka vozu uvedla, že jede z nákupů v Polsku zpět domů do Ostravy," uvedl v tiskové zprávě mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj David Kubenz.

Celníci zkontrolovali zavazadlový prostor, kde bylo několik igelitových pytlů s oděvy. Pod nimi byly čtyři papírové krabice, o kterých řidič tvrdil, že obsahují pouze sklenice.

Marihuana i pervitin. Celníci a policisté odhalili převozy drog

Trojici drogových přečinů se podařilo v minulém týdnu odhalit policistům a celníkům na Olomoucku. Při silničních kontrolách našli v autech sušené konopí i sazenice, v dalším z případů pak dvacet pět gramů metamfetaminu neboli pervitinu.

"Po otevření krabic ovšem celníci nalezli léky, a to v celkovém počtu téměř 12 600 kusů tablet, které jsou zneužívány k výrobě omamných a psychotropních látek. Šlo o léky STOP Cold s obsahem pseudoefedrinu," vysvětlil mluvčí.

Z léků by bylo možné vyrobit přibližně 890 gramů metamfetaminu, drogy známé jako pervitin, který by měl na černém trhu hodnotu zhruba za 890 tisíc korun. Řidiče celníci zadrželi, hrozí mu až deset let vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní správa ČR

Štítky drogy, léky, pervitin, zadržení, kontrola, automobil, celní správa, Štíty, výroba, okres Šumperk, Štít, Polsko, Ostrava, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Při kontrole ve Štítech celníci objevili léky k výrobě drog. Šly by prodat za téměř 900 tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.