Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Hranice varují obyvatele. V příštích letech nedovolíme opět rozkopat opravené cesty kvůli starým přípojkám

Obyvatelé části Hranic na Přerovsku by měli zpozornět. Město chystá opravy v lokalitě Pod Bílým kamenem a upozorňuje, že v příštích deseti letech nedovolí, aby lidé například kvůli starým přípojkám rekonstruované cesty znovu rozkopali. Obyvatelé by si měli své přípojky dobře zkontrolovat.

Kompletní rekonstrukce ulice Pod Bílým kamenem přijde na 18 milionů korun. Akce je naplánovaná na červenec až listopad letošního roku a zahrnuje nový povrch komunikací a nové veřejné osvětlení. Přibydou také dlážděné chodníky. Ulice je už rozbitá a opravu nutně potřebuje.

"Chceme upozornit vlastníky nemovitostí na skutečnost, že po provedené úpravě nebudou po dobu minimálně deseti let ve zmíněné lokalitě povoleny překopy komunikace a chodníku. Z toho důvodu vyzýváme vlastníky domů, které se nachází v této lokalitě, aby udělali kontrolu případně opravy svých přípojek," vyzval zdejší obyvatele mluvčí hranické radnice Petr Bakovský.

V minulosti, když město chystalo podobné opravy, komunikovalo s lidmi přímo nebo jim dávalo do schránek například letáčky, nyní poprvé se výzva objevila i na webových stránkách radnice. "Snažíme se tak předejít všem možným komplikacím," vysvětlil mluvčí.

Litovel rozbíhá další etapu revitalizace sídliště. Vylepší parkování i staré chodníky

Vykácením části dřevin začíná pětiměsíční revitalizace litovelského sídliště na ulici Novosady. Investice za zhruba dvacet milionů korun přinese nové chodníky, úpravu komunikací i parkovacích stání. Hlavní práce by pak měly začít v květnu.

S podobnými problémy se před třemi lety potýkalo i město Prostějov při opravách důležité výpadovky na Plumlov za 50 milionů korun. Město rovněž dopředu upozorňovalo majitele domů, aby si přípojky zkontrolovali. Nakonec to byl jeden z důvodů, proč se opravy protáhly.   

"Z důvodu nepředvídatelných stavebních prací na inženýrských sítích, které se musely opravovat, a kvůli požadavkům majitelů bytových domů dochází k prodloužení termínu dokončení stavby," oznámila tehdy referentka prostějovské radnice Anna Kajlíková.

Předcházet takovým komplikacím se snaží město Olomouc. "Když město dělá rekonstrukci nějaké ulice, součástí projektu je i rekonstrukce všech přípojek ve veřejné části ulice. Pokud si lidé chtějí nechat udělat přípojky v novém i na svých navazujících pozemcích, mají obvykle možnost domluvit se se stavební firmou, která dělá rekonstrukci," popsal mluvčí olomoucké radnice Michal Folta.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Hranice

Štítky chodník, zákaz, přeložky, opravy, město, Hranice, oprava, radnice, okres Přerov, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hranice varují obyvatele. V příštích letech nedovolíme opět rozkopat opravené cesty kvůli starým přípojkám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.