Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Litovel rozbíhá další etapu revitalizace sídliště. Vylepší parkování i staré chodníky

Vykácením části dřevin začíná pětiměsíční revitalizace litovelského sídliště na ulici Novosady. Investice za zhruba dvacet milionů korun přinese nové chodníky, úpravu komunikací i parkovacích stání. Hlavní práce by pak měly začít v květnu.

Již několikátá etapa revitalizace sídlišť proběhne v letošním roce v Litovli. Zastupitelstvo města schválilo financování, odhadovaná cena stavebních úprav se bude pohybovat okolo 20 milionů a Litovel ji zaplatí ze svého rozpočtu bez využití dotací. O zakázku nyní soutěží potenciální zhotovitelé. „Obával jsem se, jestli se nám v této době někdo přihlásí. Materiál a další věci nejsou firmy bohužel moc schopné garantovat. Dnes se to už i ošetřuje ve smlouvách. U obhajitelných nárůstů nákladů se to může ještě nějakým způsobem zohlednit. Zájem je ale nakonec obrovský,“ potěšilo starostu Litovle Viktora Kohouta (SNK).

Podle vedení Litovle už má tato část sídliště ve veřejném prostoru řadu nedostatků. „Je to jedna z nejhorších ulic na litovelských sídlištích, chodníky už tam jsou v havarijním stavu. Po padesáti letech tam proběhne větší investice," dodal starosta Kohout.

Litovelská Záložna jako azyl pro uprchlíky. Město rozběhlo rychlou opravu pokojů

Kapacity pro pomoc lidem v problematické životní situaci rozšíří město Litovel, které schválilo investici do oprav interiéru budovy Záložny v samotném centru města. Rekonstrukce osmnácti pokojů by měla proběhnout v rychlém tempu za dva měsíce a...

Hlavní práce by měly probíhat od května do října, dojde k úpravě parkovacích stání v dlouhém úseku od Severní po Žerotínovu ulici. Změny se dotknou i vjezdů k nemovitostem a rekonstrukcí projde také veřejné osvětlení a obecní rozhlas. „Zásadní problém, který stavbu prodraží, je přeložka plynu,“ upozorňuje litovelský starosta s tím, že radní se nyní chtějí na investice výrazněji zaměřit.

„Je to pro nás teď priorita, nevíme, jak se situace vyvine. Všechno, co teď postavíme se vyplatí, protože třeba za rok mohou být náklady i o třicet procent vyšší,“ míní Kohout.

Skatepark a pumptrack na louce. Litovel chystá nová sportoviště, řeší i hluk na sídlišti

Nový skatepark a pumptracková dráha rozšíří rekreační zónu u koupaliště v Litovli. Na louce by měly nové prvky stát už letos, od domů oddělí sportoviště protihlukový val. Na ruch ze skateparku si stěžují obyvatelé sídliště Karla Sedláka, nyní jej...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Litovel

Štítky Investice, rekonstrukce, revitalizace, sídliště, Novosady, Litovel, chodník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Litovel rozbíhá další etapu revitalizace sídliště. Vylepší parkování i staré chodníky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.