Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Agresivní pacient v noci vyděsil sestru na zubní pohotovosti v Olomouci. Ve vzteku rozmlátil dveře

Na zubní pohotovost v olomoucké Fakultní nemocnice se o půlnoci dobýval agresivní pacient dožadující se zákroku, který však pohotovost neposkytuje. Sestru, která se mu to snažila vysvětlit, vyděsil, ve vzteku pak rozmlátil dveře. Podobné útoky nejsou podle lékařů výjimečné.

Případ se stal minulý týden v noci na stomatologické Lékařské pohotovostní službě na Klinice ústní, čelistní a obličejové chirurgie Fakultní nemocnice Olomouc. Kolem půlnoci se do budovy dobýval muž, který se dožadoval ošetření.

"Sestra pacienta upozornila, že má přijít druhý den, protože jeho zdravotní problém nemůže být řešen v rámci noční pohotovostní služby, která je určena pro případy život ohrožujících stavů, úrazů či krvácení. To vedlo k nárůstu agrese, sprostým nadávkám a dokonce vykopnutí skla ve dveřích. Kolegyně měla samozřejmě strach, jestli ji muž také nenapadne, protože i to se tady už před několika lety stalo, když agresor sloužící sestřičku zbil," popsal celý incident v tiskové zprávě primář ústní kliniky Richard Pink.

Zubní pohotovost v Olomouci zkrátí ordinační dobu. Akutní péči zajišťuje pro celý kraj

Zubní pohotovost ve Fakultní nemocnici Olomouc omezí od června své provozní hodiny, v noci budou ordinace specializované stomatologické péče uzavřeny. Pracoviště v olomoucké nemocnici tuto možnost nabízelo jako jediné v celém kraji. V případě...

Podobné události přitom nejsou výjimečné. "Dá se říci, že s nějakou formou agresivního chování se setkáváme každý týden," dodal primář. V posledním případě sestra zavolala nemocniční ochranku, útočníkovi se však podařilo utéct. Po agresorovi pátrá policie, k dispozici má záznamy z kamer. 

Podle primáře je narůstající agrese jedním z důvodů, že zejména zdravotní sestry a lékařky nechtějí na noční zubní pohotovosti sloužit. "Agresivita některých pacientů sílí. Problém je, že řada lidí si zvykla pohotovostní péči zneužívat. Mnohdy nemají svého zubního lékaře a považují pohotovost za zubní ordinaci. Když jsou odmítnuti, tak si vybíjejí zlost. Personál je tím znechucen," varuje Pink.

Od června proto olomoucká zubní pohotovost mění provozní dobu, ve všední dny bude v provozu od 15 do 22 hodin a o víkendech a svátcích od 8 do 20 hodin.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky zubní pohotovost, pacient, útok, vztek, sestra, dveře, Fakultní nemocnice, Olomouc, Richard Pink, Fakultní nemocnice Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní pacient v noci vyděsil sestru na zubní pohotovosti v Olomouci. Ve vzteku rozmlátil dveře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.