Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zubní pohotovost v Olomouci zkrátí ordinační dobu. Akutní péči zajišťuje pro celý kraj

Zubní pohotovost ve Fakultní nemocnici Olomouc omezí od června své provozní hodiny, v noci budou ordinace specializované stomatologické péče uzavřeny. Pracoviště v olomoucké nemocnici tuto možnost nabízelo jako jediné v celém kraji. V případě život ohrožujících stavů se pacientům dostane ošetření na Oddělení urgentního příjmu.

Stomatologická lékařská pohotovostní služba zabývající se první pomoci při náhlých problémech bude o 1. června k dispozici v pracovních dnech od 15 do 22 hodin a o víkendech od 8 do 20 hodin. Ve všední den je do konce května zubní pohotovost v provozu také v dopoledních hodinách. Nemocnice v tiskové zprávě zdůvodňuje změnu personálními a kapacitními důvody.

Stavba uzavře jeden ze vstupů na urgentní příjem Fakultní nemocnice Olomouc

Pouze přes hlavní vchod do modrého monobloku označeného písmenem A bude od pondělí pacientům k dispozici oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc. U vstupu od budovy B známé jako Franz Josef se rozběhne další etapa stavebních prací,...



„Neakutní případy budou dále kategoricky odkazovány na běžné ordinační hodiny, případně ke svému praktickému zubnímu lékaři. Toto opatření je děláno jednoznačně v zájmu zkvalitnění péče u indikovaných případů a zachování zubní pohotovosti jako takové,“ zdůraznil přednosta Kliniky ústní, čelistní a obličejové chirurgie FN Peter Tvrdý.

Již v roce 2019 došlo k výraznému omezení noční péče, kterou někteří lidé využívali i k běžným a neakutním zákrokům. „Nadále platí, že v nočních hodinách budou ošetřeni vždy výhradně pacienti v život ohrožujících stavech, po úrazech či s krvácením. Tyto stavy budou mimo pravidelnou ordinační dobu naší kliniky a mimo provozní dobu zubní pohotovosti ošetřeny v prostorách Oddělení urgentního příjmu,“ doplnil přednosta Tvrdý.

Analýza zkumavek na běžícím páse. Fakultní nemocnice Olomouc využívá novou moderní linku

Rekonstrukcí za plného provozu prošla biochemická laboratoř ve Fakultní nemocnici Olomouc. Pracoviště má od začátku roku k dispozici automatickou linku pro analýzu vzorků krve, moče či například mozkomíšního moku. Dvacet sedm metrů dlouhou linkou...

V případech vymezených podmínkami nemocnice mohou lidé v ordinačních hodinách navštívit pohotovostní pracoviště v budově R. „Lékařskou pohotovostní službou se rozumí ambulantní péče poskytovaná pacientům v případech náhlé změny zdravotního stavu nebo zhoršení průběhu onemocnění. LPS tak není určena pro běžné vyšetřovací nebo léčebné výkony, které lze vyžádat v době běžného denního provozu zdravotnických zařízení,“ upozornil mluvčí FN Olomouc Adam Fritscher.

Neodkladné ošetření chorob a úrazů zubů či čelistí poskytují v Olomouckém kraji mimo Fakultní nemocnice Olomouc také zubaři v Šumperku a Jeseníku. Specialisté slouží v okresních městech v severní části kraje o víkendech a ve svátcích v dopoledních hodinách podle rozpisů dostupných na webu krajského úřadu.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Zdraví, Fakultní nemocnice Olomouc, zubní pohotovost, pohotovost, zuby, bolest zubů, nemoc, úraz, urgent, Olomoucký kraj, Olomouc, nemocnice, pacient, Peter Tvrdý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zubní pohotovost v Olomouci zkrátí ordinační dobu. Akutní péči zajišťuje pro celý kraj  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.